ARA

Mutfaktaki Hayat Kurtarýcýlar

Mutfaktaki Hayat Kurtarýcýlar Bazen öyle zamanlar oluyorki mutfaktan çýkmayan, her türlü yemeði yapabilen biz kadýnlar bile mutfakta bazý zamanlarda ne yapacaðýmýzý bilemiyoruz.


Bazen dalgýnlýktan bazen de püf noktasýný bilemediðimiz için uðraþýp duruyoruz...

Patates Kýzartmasý: Patatesler kýzarýrken fazlasýyla yað içerir. Bunu önlemek için patates dilimlerini kýzgýn tavaya atmadan önce, süt dolu bir kabýn içine koyun. Böylece fazla yað emmez, hem de daha lezzetli olur.

Mutfaktaki Balýk Kokusu: Balýðý piþirirken yayýlan kokuyu önlemek için kýzartma tavasýnýn içine iþi bitinceye kadar bir kaç sap maydanoz koymayý deneyin.

Domateslerin Dayanmasý Ýçin: Buzdolabýna yerleþtirmeden önce saplarýný çýkartýn ve sap yerleri altta kalacak þekilde birbirine deðdirmeden yerleþtirin. Bu ufak ayrýntýlara dikkat ettiðiniz takdirde domateslerin uzun süre dayandýklarýný göreceksiniz.

Sucuðu Soymak: Sucuðu soyarken sivri uçlu býçakla boydan boya çizdikten sonra nemli bir bezle silin.

Balýk Kokusu: Balýk kýzarttýktan sonra mutfaða sinen kokuyu gidermek için bir kapta 1 çay bardaðý su ve 2 çorba kaþýðý sirkeyi kaynatýnýz

Kolay Soðutma: Buzdolabýnýz bozuldu, ya da artýk boþ yer yok. Temiz bir kovayý musluk suyu ile doldurun. Ýçine bir çorba kaþýðý sofra tuzu atýn. Þiþeleri daldýrýn. Yeterince soðuyacaklardýr.

Yemeðinizin Tuzunu Fazla Kaçýrýnca: Tencereye birkaç parça çið patates atýn. Fazla tuzu çekecektir.
Ekmekleri düzgün kesmek için: Özellikle taze ekmek hemen hamur olur. Oysa býçaðýmýzýn ucunu biraz ateþe tutarsak daha kolay yapabiliriz.

Buzdolabýnýzdaki kokularý gidermek için: 1 tas sütü buzdolabýna koyun ve bir - iki gün süreyle býrakýn. Süt, buzdolabýnýzdaki kokularý almýþ olacaktýr, sonra kullanmadan atýn.

Bayatlamýþ ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kaðýda sarýp 5-10 dakika fýrýnlayýn. Böylece taptaze olacaktýr.

Meyveli kek yaparken, meyvelerin kekin dibine çökmemesi için meyveleri önce una yada niþastaya bulayýp bir süre bekletin ve ardýndan kek harcýna katýn.

Limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanýz, limonu yýkayýp kuruladýktan sonra çatalla bir kez delin, sonra suyunu sýkýn.

Pilavýn tane tane ve beyaz olmasýný istiyorsanýz içine 3-4 damla limon suyu koyun.

Taze nane, dereotu, fesleðen gibi otlarý bozulmadan saklamak için bu otlarý ince ince kýyýp porsiyon halinde folyoya sararak derin dondurucuda dondurabilirsiniz.

Kurabiyelerinizin zamanla sertleþmemesi için, kapaðý çok iyi kapanan teneke bir kutuda, yanlarýna bir iki dilim elma koyarak saklayýn. Böylece orada kaldýklarý sürece elma gerekli olan nemi saðlar ve kurabiyeleriniz sertleþmeden uzun süre taze kalýr.

Sucuklarý serin bir yerde asmak yetmez. Zamanla üstleri beyaz bir küf kaplar. Zaman zaman sucuklarýn üstünü, yarýya kestiðiniz bir limonla silin. Küflenmesini önlersiniz.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen