ARA

14 Þubat’ta Aþk ve Saðlýk Dolu Bir Sofra Hazýrlayýn

14 Þubat’ta Aþk ve Saðlýk Dolu Bir Sofra Hazýrlayýn Evde Sevgililer Günü sofrasý hazýrlayýp güne enerji ve hareket katabilirsiniz.


Ayný zamanda Sevgililer Günü’nde de saðlýklý beslenmeye devam edebilirsiniz.

Aþk ve Romantizmi Arttýran Yiyecekler

Kýrmýzý bir içecek olarak nar suyu: Bereketin simgesi olan nar, Sevgililer Günü sofranýzýn renk harmonisinin bir parçasý olsun. Nar suyu Sevgililer Günü’ne en uygun içecek. Narýn birinci etkinliði yoðun antioksidan içermesi ve böylece metabolizmamýzý antikanserojen olarak temizlemesi; ikinci özelliði de potasyum açýsýndan zengin olmasý sayesinde dolaþýmý dengeleyip, ödemi azaltýp, kalbi korumasýdýr.

Muz: Potasyum deposu muz da tansiyon dengesi saðlayarak kalbimizi ve damarlarýmýzý koruyucu özelliktedir. Sevgililer Günü yemeðinizin üzerine yapacaðýnýz meyve salatasýna muz ilave edebilirsiniz.

Badem: Omega – 3 yað asidi açýsýndan zengindir. Omega- 3 yað asidi kalp koruyucu özelliktedir ve cildimizin kollojen dokusunda etkilidir. Badem, yapýsýnda bulunan E vitamini ile de cildimizi yaþlanmaya karþý da korur. Bademde ayrýca bol miktarda kalsiyum vardýr.

Çikolata: Çikolatada bulunan enerji; karbonhidrat, protein ve yað olarak komplex yapýdadýr. Cafein de içeren çikolata kontrollü tüketilirse hayatýmýza renk ve hareket katar. Cafeinin ufak dozda olan doping etkisi sevgilinizle birlikte enerjik olmanýza yardým eder. Geceye renk ve mutluluk verir. Çikolata ayrýca magnezyum, potasyum ve fosfor mineralleri yönünden de zengin bir kaynaktýr. Magnezyum sakinleþtirir, stresi azaltýr, insülin hormonunun çalýþmasýný destekleyerek kanda þeker dengesini saðlar. Potasyum, vücutta ki su ve mineral dengesini saðlar. Kalbi güçlendirir. Magnezyumun sakinleþtiren ve enerji dengesini saðlayan etkisi, potasyumun dengeleyici özelliði ile bileþince; Sevgililer Günü’nün pozitif ve enerjik geçirilmesi saðlanabilir. Çikolatada ayrýca yoðun flavonoid bulunur. Flavonoidler, antikanserojen özellik göstererek vücudu korur ve metabolizmanýn çalýþmasýna destek saðlayarak dolaþýmý açar. En iyi çikolata bitter veya kremasýz sütlü çikolatadýr. Tabi fýndýk, fýstýk veya bademli çikolatalarýn besin deðeri daha fazladýr, vücudu daha güçlü kýlar.

Taze nane yapraðý: Nanenin antiseptik özelliði vardýr. Ayný zamanda midenizin sindirimi ve gastrit için de pozitif etki eder. Sevgililer Günü’nde salatanýza ve çorbanýza bol miktarda nane ilave edin.

Bal: Uzun yýllar hep þifa kaynaðý olarak öne çýkan bal bu ününü almakta son derece haklý. Balýn içinde þeker, mineral tuzlar, vitaminler, organik asitler, elzem yað asitleri bulunur. Ýçeriðinde %7 - %20 arasýnda su bulunur. Balda yað ve protein çok az olmasýna karþýn geniþ spektrumlu yað asitleri ve aminoasitler kendine münhasýr tadýný oluþturmakla birlikte besin deðerini ve gücünü arttýrýr.

Patates: C vitamini içeren patatesin en önemli artýsý potasyum kaynaðý olmasýdýr. Potasyum, kalp saðlýðý ve hücreler için gerekli olan hücrelerde ki sývý ve mineral dengesini saðlar. Ödem problemi olmamasý ve bu özel günü enerjik geçirmemiz için 1 orta boy patatesi fýrýnda veya haþlanmýþ olarak 1 dilim ekmek yerine yiyebileceðiniz gibi sebze çorbanýzýn içine de ilave edebilirsiniz.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen