ARA

Beyaz Ekmek Sofralardan Kalkmalý mý?

Beyaz Ekmek Sofralardan Kalkmalý mý? Beyaz undan yapýlan ekmeðin besleyici deðerinin tam tahýllý ekmeklere göre daha az olduðu uzun yýllardan beri bilinen bir gerçek.


Tam tahýllý ekmekleri sofralarýn baþ tacý etmenin zamaný geldi de geçiyor. Diyetisyen Gizem Þeber beyaz ekmeði sofradan kaldýrmak için temel nedenlerini açýklýyor…

Tam tahýllý ekmeklerin B vitamini içeriði daha yüksektir. Beyaz ekmeðe göre tiamin, niasin ve folik asit açýsýndan daha zengindir. B grubu vitaminleri, vücudumuzda enerji üretiminde, sinir sisteminin düzgün çalýþmasýnda önemli rolleri olan vitaminlerdir.

Tam tahýllý ekmeklerin lif içerikleri daha yüksektir. Bu sebeple, baþta kabýzlýk olmak üzere sindirim sistemi ile ilgili bazý sorunlarýn ortaya çýkma riskini azaltýr. Barsak saðlýðýnýn korunmasýnda ve uzun dönemde sindirim sistemi kanserlerine yakalanma riskini azaltmada önemlidir.

Tam tahýllý ekmeklerin lif içeriðinin yüksek olmasý, ayný zamanda beyaz ekmeðe göre daha uzun süre tok kalmamýzý saðlar. Çünkü tam tahýllý ekmekler, beyaz ekmeðe göre kan þekerini daha yavaþ yükseltir ve daha yavaþ düþürür.

Tam tahýllý ekmeklerin içerdiði lifler, kan kolesterol seviyelerinin düþürülmesine yardýmcý olur. Uzun dönemde beyaz ekmeðe göre kalp saðlýðýnýn korunmasýnda avantaj saðlar.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen