ARA

2013 Beslenme Trendleri

2013 Beslenme Trendleri Yeni bir yýla saðlýklý ve formdan girmenin 15 püf noktasý…


Günde 6 öðünden fazla beslenmeyin:
Son yapýlan bilimsel araþtýrmalar, uzun süre aç kalmak kadar zararlý olan bir baþka gerçek ortaya çýkardý. Çok sýk beslenmek. Günde 8 öðünden fazla beslenmenin pankreasý yorabileceði ortaya çýktý. Üç saatten uzun aç kalmayýn ama dakika baþý da atýþtýrmayýn.

Meyve çok saðlýklýdýr gerçeði deðiþti:
Meyve günlük beslenme düzenimizde yeteri kadar olmasý gereken bir vitamin ve lif kaynaðýdýr. Fakat sürekli meyve tüketmek ve meyve diyeti yapmanýn da, pankreasý yorabileceði düþünülüyor. Özellikle meyvenin yanýnda tüketilebilecek süt veya peynir gibi bir besin kaynaðýnýn þeker yükselmesini dengeleyebileceði de biliniyor.

Her öðününüzde mutlaka bir parça protein olmalý:
Proteinli besinler, diðer besinlere göre sindirim sistemini daha uzun süre çalýþtýrdýklarýndan ötürü metabolizmayý hýzlandýrmaya yardýmcý olurlar. Bu nedenle her öðününüzde az miktarda da olsa süt ve süt ürünleri veya et, tavuk, balýða yer vermelisiniz.

Ekmek cevize eþit deðildir:
Ekmek, karbonhidrat kaynaðýdýr, ceviz ise bitkisel protein ve yað kaynaðýdýr. Bu nedenle ikisi birbiri yerine kullanýlmamalýdýr. Kimi zaman deðiþiklik olmasý için ceviz kahvaltý öðününe de eklenebilir ama bu sürekli yapýlacak bir deðiþiklik deðildir.

Anne sütü ile zeytinyaðý eþ deðer deðildir:
Anne sütünün içerisinde zeytinyaðýnda bulunan omega-9 yað asitleri bulunsa da; ayný zamanda protein, deðiþik yað asitleri, baðýþýklýk sistemini destekleyen unsurlar, vitaminler ve mineraller yer alýr. Bu nedenle “anne sütü ve zeytinyaðý” birbirine eþittir diye bir söylem doðru deðildir.

Mucize ürün yoktur:
Bu senede önceki senelerde olduðu gibi zayýflama kapsüllerinden ne yazýk ki canlar yitirdik. Hiçbir besin veya besin takviyesi tek baþýna zayýflatmaz. Eðer bir besin takviyesi aldýðýnýzda ciddi iþtahsýzlýk ve aðýz kuruluðu yapýyor veya kalp çarpýntýsý yaratýyorsa ondan uzak durmalýsýnýz. Doktorunuzun ve diyetisyeninizin önermediði hiçbir takviyeyi kullanmayýn.

Bu sene kahvaltý yapmaya baþlayýn:
Kahvaltý günün altýn öðünüdür kuralý yýllar geçse de deðiþmeyecek bir gerçek. Bu nedenle güne kahvaltý ile baþlamayý ihmal etmeyin. Kahvaltý yapacak vaktiniz olmadýðýnda en azýndan bir bardak süt veya 1 porsiyon meyve tüketin. Ýlk fýrsat bulduðunuzda kahvaltýnýzý yapýn.

Egzersizden önce kahve için:
Egzersizden 30 dakika önce içilen kafein içerikli bir kahvenin egzersiz sürecinde yað dokusu kaybýný daha hýzlý baþlattýðý biliniyor. Sizde deneyebilirsiniz.

Egzersizden hemen sonra light süt ürünleri tüketin:
Egzersizden hemen sonra tüketilen light süt ürünlerinin yað yakýmýný bir süre daha devam ettirdiði araþtýrmalarca kanýtlandý.

Ananas tüketin:
Ananas içerdiði bromalin pigmenti ile yað dokusunun yýkýmýna ve düzenli tüketildiðinde selülit görünümünde düzelmeye yardýmcý olur. Günde 2 dilim tüketin.

Probiyotiklerden yararlanýn:
Yeni yýlla birlikte hem sindirim sisteminizin düzene girmesi hem de baðýþýklýk sisteminizin güçlenmesi için probiyotik yoðurtlardan faydalanýn.

Lif alýn:
Çið sebze, kuru meyve ve taze meyvelere beslenmenizde yer verin. Liflerin düzenli tüketimi hem zayýflamaya hem de kilo korumaya yardýmcý olur.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen