ARA

Uzun Kýþ Geceleri Ýçin Beslenme Önerileri

Uzun Kýþ Geceleri Ýçin Beslenme Önerileri Kýþ aylarýnda günlerin kýsalmasý ve gecelerin uzamasý ile gece beslenmesi önemli bir boyut kazanýr.


Geceyi aklý baþýnda bir beslenme sistemi ile geçirmek için, bütün günü iyi geçirmeliyiz.

-     Sabah uyanýnca 1 saat içinde enerji alarak güne baþlamalýyýz.
-     Sabah kahvaltýdan önce 1 su bardaðý kadar ýlýk su içmek arkasýndan bir miktar daha soðuk su içmek sindirim sistemimizin düzgün çalýþmasýný saðlar. Sindirim sisteminin düzgün çalýþmasý da kilo kontrolünü kolaylaþtýrdýðý gibi saðlýðýmýzý da korur.
-     Sabah kahvaltýsýnda karbonhidrat, protein, yað açýsýndan dengeli bir menü oluþturmalýyýz. Sabahtan itibaren tek yönlü beslenme iþtah kontrolünü zorlaþtýrdýðý gibi metabolizma hýzýmýzý da düþürür. Kilo almamýzý kolaylaþtýrýr.
-     Gün içinde sabah, öðlen, akþam 3 öðün beslenmeliyiz. Ve ana öðünlerimizde et grubu, ekmek grubu, süt-yoðurt grubu ve sebze grubu yiyeceklerden mutlaka olmalý. Yemeklerde çið sebze ve salata tüketmeyi ihmal etmemeliyiz. Salatalara zeytinyaðý ilave etmekten kaçýnmamalýyýz. Yemekten sonra yemeðin üzerine tatlý ihtiyacýný karþýlamak, damak tadýmýzý tatlandýrmak ve ayrýca yemeðin besin deðerini arttýrmak için taze meyve yemeliyiz.
-     Sabah, öðlen ve akþam yemek aralarýnda küçük atýþtýrmalar yapmak gece iþtahýnýzýn aþýrý olmasýný engeller. Bu atýþtýrmalara örnek; süt, ayran, ceviz, badem, fýndýk, peynir ekmek gibi alternatifler olabilir. Böylece kan þeker dengesini, iþtahýnýzý ve metabolizma hýzýnýzý saðlam tutmuþ olursunuz.
-     Gece evinizde artýk dinlenme saatleri baþladýðýnda bol suyunuz yanýnýzda olmalý ve yudum yudum keyifle su içmeye özen göstermelisiniz.
-     Gece atýþtýrmalarýnda da her zaman olduðu gibi yavaþ yemeye ve lezzete odaklanmaya dikkat etmelisiniz.
-     Akþam yemekten sonra karbonhidrat, protein, yað açýsýndan dengeli atýþtýrmalar yapmalýsýnýz. Tek yönlü ve ayný yiyecek grubundan bol miktarda tüketmekten kaçýnmalýsýnýz.

Gece atýþtýrmalarý örnekleri;

-     Peynir + tam tahýl ekmeði + maydanoz+ domates + taze meyve
-     Fýndýk + taze meyve
-     Ceviz + taze meyve
-     Leblebi + ceviz + taze meyve
-     Ceviz + kuru meyve + taze meyve
-     Badem + taze meyve + kuru meyve
-     Süt + yulaf ezmesi + meyve
-     Süt + yulaf ezmesi + ceviz + meyve
-     Yoðurt + maydanoz + leblebi + meyve
-     Ayran + leblebi + meyve
+ Salata ve çið sebze enerji deðeri yok denecek kadar az olan yiyecek grubudur. Geceleri havuç, göbek, turp vb. sebzeleri çið olarak yemek iþtah kontrolüne destek saðlamanýn yanýnda, metabolizma hýzýnýzý da yükselmeye katký saðlar, baðýþýklýk sisteminizi güçlendirir.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen