ARA

Bilinçsiz Tüketilen Bitki Çayý Zarar Veriyor

Bilinçsiz Tüketilen Bitki Çayý Zarar Veriyor Birçok bitkinin sayýsýz faydalarý olmasýna raðmen sýrf faydalý olduðu için bilinçsizce ve yanlýþ þekilde bitki çayý tüketmek bitkilerden alýnacak faydayý engelliyor.


Nutraxin Bitki Araþtýrma Danýþmaný Prof. Dr. Erdem Yeþilada, herhangi bir analizden geçirilmeden geliþi güzel bir þekilde hazýrlanan ve açýkta satýlan karýþým çaylarýn saðlýða yarardan ziyade zarar verebileceðini söyleyerek uyarýyor; “Saðlýðýnýz için güvenilir firmalar tarafýndan üretilen ambalajlý bitkileri tercih edin”

Uzmanlar tedavi edici ve koruyucu özelliklere sahip bitki çaylarýnýn doðru ve bilinçli olarak tüketilmesinin insan saðlýðý üzerindeki etkisi konusunda uyarýyor. Bitkilerin doðru kullanýmýyla ilgili bilgiler paylaþan Nutraxin Bitki Araþtýrma Danýþmaný Prof. Dr. Erdem Yeþilada, açýkta satýlan bitkisel ürünleri yeterince iyi tanýmadýðýmýz için yanlýþ bitki satýn alma ihtimalinin yüksek olduðunu ve buna baðlý olarak da beklenilen yararý saðlayamadan zararlý etkilere yol açabildiðini söyledi. Güvenilir firmalar tarafýndan üretilen ambalajlý bitkisel çaylarý tercih etmemiz gerektiðini ifade eden Prof. Dr. Yeþilada, ayrýca ambalajlý bitkilerin depolama koþullarýnýn gýda güvenliði sistemlerine uygun olduðunu, hammaddelerin üretime geçmeden önce birçok analizden geçirilerek özel olarak formüle edildiðini, pektisitlerden arýndýrýlmýþ ve sterilize edilmiþ olduðunu, dolayýsýyla etkilerinin daha saðlýklý olduðunu ve güvenle tüketilebileceðini söyledi. Açýkta satýlan bitkilerin bir standardý olmadýðýný ve bu konuda yeterli bilgisi olmayan kiþilerce çevreden toplandýklarýný söyleyen Yeþilada “Herhangi bir analizden geçirilmeden geliþi güzel bir þekilde hazýrlanan karýþým çaylarýn saðlýða yarardan ziyade zarar verebileceðini göz ardý etmemek gerekir.” þeklinde konuþtu. Bu nedenle bu iþin eðitimini almýþ kiþiler tarafýndan satýlan bitki çaylarýný tüketmenin yerinde olacaðýna deðinen Yeþilada, özellikle eczanelerde satýlýp “Farmakalite” ibaresi bulunan, doðru zamanda toplanýp doðru kýsýmlarý içeren, özel ambalajýnýn içinde ýþýk, su ve hava geçirmeyen bitkilerin tercih edilmesi gerektiðini ifade etti.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen