ARA

Kavurmanýn Yanýnda Bol Yeþil Salata Tüketin

Kavurmanýn Yanýnda Bol Yeþil Salata Tüketin Salatadaki c vitamini etteki demirin emilimini artýrýyor…


Kurban bayramlarýnýn olmazsa olmazý kavurma, bu bayramda da sofralarda yerini alacak. Ancak siz siz olun kavurmanýn yanýnda bol yeþil salata yemeyi ihmal etmeyin. Zira yeþil yapraklý sebzelerde bol bulunan C vitamini, etin içindeki demirin vücut tarafýndan emilimini artýrýyor.

Kurban bayramýnda adettendir, kurban etinden kavurma hem ailece yenir hem de gelene ikram edilir. Ancak bayram boyunca tüketilen etin sadece posa olarak kalmamasý, içindeki demirden maksimum faydalanýlabilmesi için Esteworld Plastik Cerrahi Hastaneleri Uzmanlarýndan Diyetisyen Ýpek Konuralp, bol yeþil salata tüketilmesini önerdi.

Kýrmýzý etin yapýsýnda fazla miktarda demir bulunduðunu belirten Diyetisyen Ýpek Konuralp, C vitamininin, demirin vücut içindeki biyo yararlýlýðýný artýrdýðýný söyledi.

KURBAN ETÝNÝ BÝR GECE DÝNLENDÝRÝP TÜKETÝN

Etin sindirimi zor olan bir besin olduðunu hatýrlatan Konuralp, kurban bayramýnda gereðinden fazla et tüketilmesinin sindirim sorunlarýný beraberinde getireceðinin altýný çizdi. Diyetisyen Konuralp, mide ve baðýrsak rahatsýzlýðý yaþamamak için þunlarý önerdi: “Etin aþýrý miktarda tüketimi sindirimi güçleþtirecek hatta kabýzlýða neden olacaktýr. Ancak eti en az bir gece dinlendirip sonra tüketirseniz hem daha lezzetli olacak hem de hazýmsýzlýk sorunu yaþatmayacaktýr. Tabi midesinde saðlýk problemi olan kiþiler, yine de et tüketimine dikkat etmeliler.”

KALP DAMAR SAÐLIÐI ÝÇÝN KAVURMA YERÝNE HAÞLAMAYI TERCÝH EDÝN

Ýçeriðinde doymamýþ yaðlar bulunduran etin piþirme teknikleri de son derece önemli. Kavurma ve kýzartma fazla yað alýmý ile birlikte kan yaðlarýnýn yükselmesine neden oluyor. Diyetisyen ipek Konuralp, kurban etinden kavurma yapmak yerine etin haþlamasýný ya da ýzgara yapýlmasýný önerdi. Konuralp, “illa ki kavurma yapmak isteniyorsa en azýndan yaðsýz kavurmayý tercih etsinler. Kalp ve damar hastalarý yaðsýz dahi olsa kavurma yemekten kaçýnmalýlar.” dedi.

Etin piþirilmesinde dikkat edilecek bir diðer husus da etin piþerken ateþle direkt temas etmemesi. Çünkü, etin ateþe yakýn olmasý hem kanserojen öðelerin oluþumuna neden olduðu gibi, B1, B12, folik asit gibi vitaminlerin kaybýna da yol açýyor. Ayrýca Diyetisyen Ýpek Konuralp, besin zehirlenmelerine yol açmamasý için etin uygun koþullarda muhafaza edilmesi ve iyi piþirilmesini öneriyor.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen