ARA

Ramazan’da Kolay Sindirimin Doðal Ýlacý “Þalgam Suyu”

Ramazan’da Kolay Sindirimin Doðal Ýlacý “Þalgam Suyu” Ýftarla sahurun arasýnýn bu kadar kýsa olmasý nedeniyle yenilen yiyecekler ve içecekler midede þiþkinlik yapýyor.


Yemekle birlikte, öncesinde ve sonrasýnda içilen 1-2 bardak þalgam suyu sindirimi kolaylaþtýrýyor
Ramazan ayýnýn mevsim sýcaklýklarýnýn en yoðun olduðu aylara denk gelmesiyle birlikte hem hava koþullarý hem de aç kalýnan sürenin uzunluðu, saðlýklý bireylerin bile saðlýðýný tehdit eder duruma getiriyor. Ýftar ve sahurda yenebilecek aðýr yemekler beslenme alýþkanlýðý deðiþen bünyede problemlere neden olabiliyor. Vücut dengesinin korunmasýnda ise en büyük yardýmý sindirimi kolaylaþtýrýcý etkisiyle “þalgam suyu” saðlýyor…

Baðýrsaklarý Çalýþtýrýyor, Hücreleri Yeniliyor

Vücut için doðal ve katkýsýz bir besin kaynaðý olan þalgam suyunun en önemli hammaddesi mor havuç A vitamini deposu. Bu özelliðiyle göz saðlýðýna da katkýsý bilimsel olarak kanýtlanan þalgam suyunun insan saðlýðýna faydalarý saymakla bitmiyor. Vücuttaki toksinleri atan, baðýrsaklarý çalýþtýrarak fazla kiarýn atýlmasýna yardýmcý olan þalgam suyunun ayrýca hücre yenileyici özelliði de bulunuyor.

Sindirimi Kolaylaþtýrarak Stresi Azaltýyor

Þalgam suyunun insan saðlýðý ve vücuduna faydalarýný sýralayan Prof. Dr. Mesut Baþak þunlarý söyledi: “Antioksidan kaynaðý olan þalgam suyu üretiminde kullanýlan mor havuç, þalgam turpu, az tuz, bulgur mayasý ve acý süs biberiyle iþtahý açýyor, vücuttaki toksinleri atýyor, sindirimi kolaylaþtýrýyor. Mide ve karaciðere faydalý, B grubu vitaminleri de içeren þalgam suyu Kalsiyum ve potasyum yönünden çok zengindir ve afrodizyak özelliði de vardýr. Baðýrsaklarý çok iyi çalýþtýrarak günde mutlaka en az bir kez büyük tuvalete çýkmanýzý saðlýyor. Fazla kiarýn atýlmasýna yardýmcý olan þalgam suyu insanlarý rahatlatýyor ve stresi gideriyor. Hücre yenileyici özelliði de bulunan þalgam suyunun içerisinde sýfýr þeker bulunuyor. Özellikle bu yýl Ramazan ayýnda iftar ile sahur arasýndaki sürenin kýsa olmasý sebebiyle yemeklerle birlikte, yemeklerden önce veya sonrasýnda içilecek bir iki bardak þalgam suyu hazmý kolaylaþtýrýcý etkisiyle sindirim sistemini hýzlandýrýyor. Þalgamýn mayalanmasý esnasýnda þalgam suyunun oluþmasý için içerisine konulan doðal bulgur mayasý þalgamýn içerisindeki þekerin tamamýný parçalýyor ve böylece þalgam suyunun içerisinde bulunan þekeri sýfýrlýyor. Þeker hastalarýnýn da kolaylýkla tüketebileceði doðal bir içecek olan þalgam suyu kalori bakýmýndan son derece düþük bir içecek olma özelliði taþýyor. Yüksek tansiyon hastalarý ve hamileler þalgam suyu tüketim oranýna dikkat etmeli. Yarým litre þalgam suyu içerseniz ancak 15 kalori alýrsýnýz. Diðer yandan bol miktarda içerdiði kalsiyum elementi, metabolizmayý hýzlandýrýcý fayda saðladýðý için “þalgam suyu zayýflatýr mý?” sorusunun cevabý ‘kesinlikle evet’tir.”

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen