ARA

Yazýn Çocuklara Kalsiyum Desteði Önemli

Yazýn Çocuklara Kalsiyum Desteði Önemli Güneþ, provitamin D’yi D vitaminine dönüþtürüyor;kalsiyum takviyesi ile kemik geliþimi ve büyüme hýzlanýyor.


Kalsiyumun vücutta emilimi için gerekli olan D vitamini, güneþle birlikte aktif hale geliyor. Yaz aylarýnda güneþ ýþýnlarýndan faydalanýrken ayný zamanda kalsiyum yönünden zengin gýdalarla beslenmek özellikle çocuklarýn kemik geliþimi için son derece önemli. Baþlýca kalsiyum kaynaklarýndan biri ise peynir. Teksüt Krem Peynir’in 100 gramý, kalsiyum için Türk Gýda Kodeksi günlük beslenme referans deðerinin %26sýný karþýlýyor.

Kalsiyum, protein, A, B, D, E vitaminleri bakýmýndan zengin olan süt ürünleri özellikle büyüme ve kemik saðlýðýnýn korunmasýnda çok önemlidir. Ancak, þunu da unutmamak gerekiyor ki, baðýrsaklarýnýzda kalsiyumun emilebilmesi için vücudunuzda yeterli vitamin D olmasý gereklidir. Þayet vitamin D miktarý yetersiz ise vücudunuzda kalsiyum emilimi olmaz ve aldýðýnýz bütün kalsiyum takviyeleri de etkisiz kalýr.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen