ARA

Mevsim Meyvesi Deyip Geçmeyin

Mevsim Meyvesi Deyip Geçmeyin Artýk hangi mevsimde ne yetiþtiðini unuttuk…


Güzelliðin her zaman içten geldiði vurgulayan Biyolog-Kozmetolog Pervin Bulgak, mevsimi gelen mucizevi meyvelerden faydalanmayý öneriyor.

Çilek: Çilek, A, B, C vitaminleri, kalsiyum, demir, folik asit, lif ve fosfor gibi mineral maddeleri bol miktarda içerir. Çilek suyuyla gargara yapýlýrsa diþ taþlarýnýn oluþmasýný engeller.   

Erik: Vücuda güç ve enerji verir, kansýzlýða iyi gelir, iþtah açar ve hazmý kolaylaþtýrýr. Vücuttaki zararlý maddeleri dýþarýya atmaya yardýmcý olur. Romatizmaya iyi gelir. A, C ve B vitaminleri ile potasyum, magnezyum, fosfor ve demir içerir.   

Avokado: Lif, A, C, E ve B vitaminleri açýsýndan oldukça zengindir. Ayrýca potasyum yüklüdür. Kolojen üretimini saðlayarak cildin yaþlanmasýný engeller.   

Çaðla: B ve E vitaminleri ile protein, demir, kalsiyum, fosfor ve yüksek oranda yað içermektedir. Antioksidan yönünden de çok zengindir. Her gün yiyeceðiniz bir avuç çaðla, baðýþýklýk sisteminize güç katar ve birçok tehlikeli kanser türüne karþý vücudunuzda kalkan oluþturur. Sinirleri güçlendirir, göðüs hastalýklarýný ve zihin yorgunluðunu giderir. Uykusuzluk, yorgunluk, baþ dönmesi gibi belirtilerin azalmasýna yardýmcý olur. Böbrek, idrar yollarý ve üriner sistemdeki iltihaplarý iyileþtirir. Hamilelerin sütünü artýrýr ve bebeklerin geliþimine yardýmcý olur. Kolestrolü düþürür, kalp krizi riskini yüzde 50 azaltýr. Ýçinde bulunan Omega 3 yaðý, kan pýhtýlaþmasýný ve damar sertliðini önler; tansiyonu düþürür. Bronþit, boðaz aðrýsý, boðaz yanmasý ve akciðer hastalýklarýnda faydalýdýr.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen