ARA

Spagettiye özel...

Spagettiye özel... Spagettiyi kaynar suya atmadan önce, birbirine yapýþmasýný önlemek için suya bir miktar sývýyað ekleyebilirsiniz.


Öncelikle paketin üzerinde yazan piþirme yöntemini ve süresini dikkatle okumalýsýnýz. Spagettiyi kaynar suya atmadan önce, birbirine yapýþmasýný önlemek için suya bir miktar sývýyað ekleyebilirsiniz. Plastik maþalar, tahta ve metalden yapýlmýþ büyük çatallar ya da delikli ve kenarlarý týrtýklý kepçeler ile spagettiyi arada bir karýþtýrmanýz gerekiyor. Karýþtýrmadýðýnýz takdirde spagettiler birbirine yapýþabilir. Spagetti kývamýna geldikten sonra suyunu süzmek için aktardýðýnýz kevgirin büyük ve emayeden yapýlmýþ olmasý, spagettinin birbirine ve kevgire yapýþmasýný önleyecektir.

Besin deðerini korumalý

Makarna B grubu vitaminlerce zengindir. B vitamini piþme sýrasýnda makarnanýn suyunu geçer. Eðer bu su dökülürse yüzde 50 oranýnda bir deðer kaybý oluþur. Bunun önlenmesi için en iyi yol 500 gram makarnaya 1.5 litre su kullanarak yapýlan, demleme usulü piþirmedir. Bu þekilde hazýrlanan makarna, bol suda haþlanan makarna kadar diri olmaz. Makarnayý bol suda haþlayýp, süzdüðünüz suyunu çorba yapýmýnda kullanabilirsiniz. Bu þekilde suya geçen vitaminleri de deðerlendirmiþ olursunuz.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen