ARA

Cildinizi Saðlýklý Besleyerek Kýþa Hazýrlayýn!

Cildinizi Saðlýklý Besleyerek Kýþa Hazýrlayýn! Saðlýklý beslenme hakkýnda bilgi veren Beslenme Uzmaný Seçil Kenar, cilt ve vücut bakýmý konusuna dikkat çekiyor.


Genç, güzel ve saðlýklý kalmanýn sýrrýnýn doðal ve dengeli beslenmeden geçtiðini belirten Kenar, kýþ mevsimine uygun sebze ve meyve ile beraber zeytinyaðý, süt ve süt ürünleri, yumurtanýn sarýsý, karaciðer, yerfýstýðý tüketilmesini öneriyor.

Türkiye’nin sývýyað sektöründeki lideri Yudum Gýda, web sitesi www.yudum.com.tr’de tüketicilere faydalý bilgiler vermeye devam ediyor. Birbirinden lezzetli ve pratik yemek tarifleri ile saðlýklý beslenmek isteyenlerin yeni adresi olan www.yudum.com.tr web sitesinde yazan Beslenme Uzmaný Seçil Kenar, kýþ aylarýnda beslenmeyle ilgili dikkat edilmesi gereken konularla ilgili bilgileri paylaþýp ziyaretçilerin sorularýný yanýtlýyor.

CÝLDÝNÝZÝ BESLEYEN BESÝNLER(VÝTAMÝNLER, ANTÝOKSÝDANLAR VE YAÞAM KAYNAÐI SU)

Cilt saðlýðý, beslenmeden çevresel faktörlere kadar birçok konuyla yakýndan iliþkilidir. Hava kirliliði, katký maddeleri, kozmetikler, hormonlar, hastalýklar, stres, sigara-alkol kullanýmý cildin erken yaþlanmasýna neden olur. Yýpranan cildin ilerleyen yaþlarda kurumaya baþlamasý ile de kýrýþýklýklarda büyük oranda artýþ görülür. Yaþlýlýk belirtilerini en aza indirgemek ve cilt hücrelerini beslemenin sýrrý doðal ve dengeli beslenmekten geçer.

Cilt ve saç saðlýðý için biotin bakýmýndan zengin olan ürünleri öneren Kenar, A-C-E vitaminlerinin de yüksek derecede antioksidan içermesi, hücreleri temizleyip, iþlemlerinin devam etmesine yardýmcý olmasý ve hücrelerin gençleþmesini saðlamasý sebebiyle cilt için önemli olduðunu belirtiyor. Cildin sýkýlaþmasý, kýrýþýklýklarýn önlenmesi bakýmýndan önemli olan C vitaminini almanýn hayati önem taþýdýðýný belirten Kenar, koyu yeþil yapraklý sebzeler (ýspanak, semizotu, marul vb.) ve portakal, limon, çilek, kiraz, greyfurt tarzý C vitaminini yoðun içeren meyveleri tüketmeyi öneriyor. Baðýþýklýk sisteminin güçlenmesi açýsýndan gerekli bir vitamin olan E vitamini özellikle cildimiz için yaþlanmayý önleme, zararlý dýþ etkenlerden koruma gibi önemli özeliklere sahiptir. Zeytinyaðý, soya fasulyesi yaðý, buðday, pirinç, mýsýr, çavdar, yulaf, balýk, ceviz, fýndýk, badem, marul, kereviz, maydanoz, ýspanak, lahana gibi besinlerden E vitamini almak mümkün. Cilt elastikiyetini, canlýlýðýný, temizlenmesini saðlayan suyun ise hayat kaynaðý olduðunu vurgulayan Kenar, gün içinde 2 lt. sývý almayý öneriyor.

ÝÞTE SEÇÝL KENAR'dan CÝLDÝ BESLEYEN ÖRNEK BÝR DÝYET MENÜSÜ

Sabah
1 kase yoðurt + 10 adet yaban mersini+2 adet ceviz+ 3 adet kayýsý+3 kaþýk yulaf ezmesi karýþtýrýlarak tüketilecek

Ara
1 adet elma

Öðle
1 kase sebze çorbasý
120 gr et
Salata
1 dilim esmer ekmek

Ara
1 bardak az þekerli limonata
1 porsiyon meyve
10 adet badem

Akþam
1 tabak koyu yeþil yapraklý sebze yemeði ( ýspanak, semizotu v.b)
1 kase yoðurt
4-5 kaþýk kepekli makarna

Gece
1 porsiyon meyve
1 bardak süt



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen