ARA

Zayýflama Yiyeceði Badem

Zayýflama Yiyeceði Badem Öyle bir yiyecek olsa ki, hem tok tutsa, hem zayýflatsa, hem lezzetli olsa, hem hemen bulunabilir olsa, hem de insan saðlýðýna saðlýk katsa…


Ýþte Ýç Hastalýklarý ve Metabolizma Uzmaný Dr. Ayça Kaya bademin araþtýrmalarla kanýtlanmýþ faydalarýný anlatýyor.

21. yüzyýl mucizesinin adý Badem. Çið, kavrulmamýþ, tuzlanmamýþ badem. Uzun yýllardýr yaðlý tohumlar dediðimiz bir gurup yiyecek olan ceviz, badem, fýndýk, çekirdek, fýstýk gibi yiyeceklerin içerdikleri kaliteli yað asitleri sayesinde kalp-damar hastalýklarýna karþý koruyucu olduklarýný biliyorduk. Ancak bu yiyecekler yaðlý olduklarý için kalori deðerleri de yüksek olduðu için kilo aldýrýr endiþesi ile hastalarýmýza dikkatli tavsiye ediyorduk.

Hem zayýflatýyor hem gençleþtiriyor

Bademde çinko, demir, kalsiyum, potasyum, E vitamini gibi mineraller ve vitaminler vardýr. Ayrýca içerdiði Amigdalin maddesinin kansere karþý koruyucu olabileceði savulunuyor. Bununla birlikte Ko enzim Q 10 ve Omega 3 seviyesi çok yüksektir. Bu enzim ve yað asidi kalp damar hastalýklarýndan kiþiyi koruyor ve yaþlanmaya gidiþ sürecini yavaþlatýyor. Bademi düzenli tüketmek kötü kolesterol olan LDL’yi %6 ila %15 oranýnda düþürüyor.

Bu kadar iyi kalpli olduðunu bildiðimiz bademin ayný zamanda çok da iyi zayýflattýðý kanýtlandý. Çok yakýnlarda, Amerika’da yapýlan bir araþtýrma ile de, zayýflamak isteyenlere günde 17 tane badem verildiðinde daha iyi kilo kaybettikleri gösterildi.

Bademin kaliteli protein içermesi ve saðlýklý yaðlardan zengin olmasý kiþiyi daha uzun süre tok tutuyor. Badem sert bir yiyecek olduðu için çiðnemesi zor oluyor ve bu durum kiþinin çiðneme duygusunu tatmin ediyor. Lif oraný yüksek olduðu için baðýrsak hareketlerini artýrýyor. Hazýrlama zorluðu olmadýðý için her yerde kolayca bulunabiliyor ve her yere kolayca taþýnabiliyor.

Zayýflamak için bademi nasýl yiyeceðiz diyenler için;

Bademi satýn alýrken dikkat ; çið, kavrulmamýþ ve tuzsuz olarak satýn alýn.

Mümkünse kabuklu ve kabuðu kolay kýrýlabilir olandan tercih edin.

Bir defada 15’den fazla yemeyin. Küçük bir kaseye sayarak koyun. Ýþ yerinizde çekmecenizde ve çantanýzda 15’lik küçük paketler þeklinde de bulundurabilirsiniz.

Ara öðünlerde özellikle tercih etmeye çalýþýn. Az yaðlý süt ve ayranla birlikte mükemmel bir birliktelik oluþturuyor.

Meyveleri tek baþýna yemektense bademle birlikte yediðinizde glisemik indeksi düþürmüþ olursunuz bu da sizin daha tok kalmanýzý saðlar.

Yiyecek bir þey bulamadýðýnýzda da 50 tane bademi bir öðün olarak da tüketebilirsiniz.




COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen