ARA

Ramazanda Yenilmemesi Gerekenler

Ramazanda Yenilmemesi Gerekenler Özellikle tuza çok dikkat edilmeli.


Fazla tuz çok susuzluk yapar, çok yoðun tuz içeren gýdalar hazýr çorba , soslar, baharatlar, et suyu, konserve gýdalarý tüketmeyin. Yaðda kýzarmýþ gýdalar mide yanmasý yapar. Katkýlý gýdalara dikkat. Þekerli gýdalar ve çok tatlý meyvalar.

Ýftarda neler mutlaka yenilmeli

Bolca su, protein ve yeþil sebzeler, az þekerli meyvalar. Karbonhidrat ( ekmek, makarna, pilav, börek , patates) tüketmemeye özen gösterin. Ýftara çok sýcak olmayan yarým kase çorba ile baþlayýn. Çorbadan sonra yemeðe 15 dakika ara verip, ardýndan ana yemeðe devam edin. Ana yemekde et, tavuk, balýk veya kuru baklagil mutlaka yer almalý. Çünkü protein içeren yiyecekler sizi tok tutup, kan þekerinizi iyi bir þekilde dengeler.. Ýftarda yoðurt, ayran , soðuk nohutlu ayran çorbasý, cacýk tüketebilirsiniz. Piþirme tekniði de son derece önemli. Yiyeceklerin daha hafif ve saðlýklý olmasý için kýzartma ve kavurma yerine; haþlama, ýzgara, buðulama veya fýrýnda piþirme yöntemlerini seçin. Bitki Çaylarý: Rezene, yeþil çay, kuþburnu, nane, ýhlamur. Baharatlar: Toz zencefil, fesleðen, dereotu, maydanoz, nane, kekik, kaküle, tane karanfil ve toz zerdeçal. Doðal Maden Sodasý. Oruç sýrasýnda çoðu kiþinin yaþadýðý en büyük problemlerden biri kabýzlýktýr. Kabýzlýðý önlemek için lif oraný yüksek gýdalara yönelin. Suyu soðuk ve hýzlý içmeyin.Midede gaz oluþur ve aðrýya neden olabilir.

Ramazanda tüketilmesi gereken 5 saðlýklý besin

Hurma

Potasyum içerir ve (muzdan daha fazla potasyum içerir) ve potasyum susuzluktan dolayý oluþan yorgunluðun giderilmesinde çok önemlidir. Ayrýca özel bir karbonhidrat karýþýmý (glikoz ve fruktoz) içermektedir. Bu hem kýsa hem de uzun dönemli tokluk saðlar.Tokluk hissini veren beta D Glukan’dýr.

Doðal organic bal

Fito kimyasallar ve flavonoidler içerir.Enerji verir.Doðal gýdalar içinde en iyi antioxidandýr.Günde 1-2 tatlý kaþýðý tüketilmeli.

Balýk

Beyin fonksiyonlarýný geliþtirir, kalp saðlýðýný korur.En iyi omega 3 kaynaðý soðuk deniz somonu, levrek , mezgit, ton balýðýdýr.

Ýncir

Calsiyum, demir, magnesium ve potasyum içerir.Lif ve kan þekerini dengede tutar.Alkali olduðundan vücudu asit ortamdan korur.Þeker hastalarý yememeli.

Zeytin yaðý

Omega 9 içerir.HDL seviyesini yükseltirken, LDL seviyesini düþürür.Antioxidan özelliði vardýr.Piþirirken faydalarý azalýr, bu nedenle piþtikten sonar eklenmelidir.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen