ARA

Haftada Ýki Gün Balýk Yaþam Boyu Saðlýk!

Haftada Ýki Gün Balýk Yaþam Boyu Saðlýk! Av yasaðý döneminde en ideal alternatif kültür üretimi...


Tatlýsu ve deniz balýklarýnýn nesillerini sürdürmeleri adýna üremelerine fýrsat tanýmak için yurt genelinde her yýl ilkbahar ve yaz mevsimlerinde balýk avý yasaðý uygulanýyor. Bu yasak süresince bünyenin gerek duyduðu protein ihtiyacýnýn karþýlanmasýnda, kültür balýklarý en ideal alternatif olarak öne çýkýyor...

Besin bileþimleri bakýmýndan bünyenin gereksinim duyabileceði tüm maddeleri içeren balýðýn haftada en az 2 gün yenmesi, hareketli bir yaþam süren insanýn saðlam bir zihin ve vücuda sahip olmasýný saðlýyor.Gýda olarak iyi ve kaliteli protein kaynaklarý arasýnda yer alan balýk, yüzde 18-25 oranýnda protein içeriyor. Biyolojik olarak çok deðerli bu madde her besinde bulunmayan, insan için son derece gerekli amino asitleri ideal oranlarda içeriyor.

Uzmanlar, balýk etinin kemik geliþiminde, gözün farklý ýþýklara uyum saðlamasý ve görebilmesinde, vücudun baðýþýklýk sisteminin güçlendirilmesinde önemli rolü olan A vitamini içerdiðini vurguluyorlar. Ayrýca kalsiyumun kemiklere yerleþmesi, kemik saðlýðý ve geliþiminde görevli olan D vitamini ve özellikle kanýn akýþkanlýðýný saðlayan K vitamini bakýmýndan da hayli zengin olduðunu belirtiyorlar.

Haftada en az 2 kez düzenli balýk tüketmek, vücudun tüm gereksinimi karþýlýyor. Balýk etinin yað içeriðini temel olarak uzun zincirli çoklu doymamýþ yað asitleri oluþturuyor. Bu yað asitleri göz saðlýðý, kanýn akýþkanlýðý, beyin fonksiyonlarý, kalp krizi, kalp damar hastalýklarý, damar sertliði, depresyon, migren, eklem romatizmalarý, þeker hastalýðý, yüksek kolesterol ve tansiyon ile kanser gibi pek çok hastalýktan korunmada önemli saðlýk etkilerine sahip bulunuyor.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen