ARA

Derin Dondurucuda Saklama Ýpuçlarý

Derin Dondurucuda Saklama Ýpuçlarý Yiyeceklerin derin dondurucularýn içine çok iyi yerleþtirilmesi gerekir.


Derin dondurucularýn en etkin kullanýmlarý dolu olduklarý zamandýr. Ancak havanýn gýdalarýn arasýnda dolaþmasýna elverecek boþluklar býrakýlmalýdýr.
Elektrikler kesilirse içi oldukça dolu olan derin dondurucuyu kesinlikle açmayýn. Bu þekilde 48 saat kadar yiyeceklerinizi 0 derecede tutma etkisini sürdürür. Ancak derin dondurucunuz nispeten boþ ise, bu gýdalarý 24 saate kadar bozulmadan saklayabilir. Eðer yaþadýðýnýz bölgede çok sýký bir elektrik kesintisi oluyorsa, derin dondurucunuzu mümkün olduðu kadar dolu tutmaya gayret gösterin. Az gýda koyabiliyorsanýz, boþluklarý buz torbalarýyla doldurun. Çünkü kesintilerde, bu buz torbalarý içerdeki soðuk havanýn daha uzun süre kalmasýna yardýmcý olurlar.
Siz yokken derin dondurucunuzun çözülüp çözülmediðini anlamak için, bir kavanozu buz küpleriyle doldurup, içine koyun. Döndüðünüzde buzlar erimiþ, þekil deðiþtirmiþ ise derin dondurucunuz çözülmüþ ve tekrar donmuþ demektir. Bu, içindeki yiyeceklerin gerektiði gibi saklanamadýðýna iþarettir.
Derin dondurucuda saklama kabý olarak, cam þiþeleri (özellikle dar aðýzlý olanlarý) kullanmayýn. Çünkü donunca genleþen sývýlar, camýn kýrýlmasýna neden olabilir.
Yiyecekleri derin dondurucuda alüminyum folyo yerine, plastik torbalara koyarak veya streç filme sararak dondurmayý tercih edin.
Dondurduðunuz gýdalarýn üzerine tarih atýn ve dondurucunuzdaki gýdalarý kullanýrken tarih sýrasýna göre yerleþtirmeye çalýþýn. Böylece dondurulunca, birbirine benzeyen gýdalarý ayýrt etmeniz kolay olur ve bu sýraya göre de kullanabilirsiniz.
Yaðlar, protein ve karbonhidratlardan daha zor donar ve derin dondurucudaki saklama ömürleri daha kýsadýr. Bu nedenle pirzola gibi yaðlý etlerinizi, derin dondurucuda saklamayý düþünüyorsanýz, önce fazla yaðlarýný ayýklamanýz gerekir.
Piþirdiðiniz yemeði donduracaðýnýzý önceden biliyorsanýz, çok fazla baharat kullanmamaya özen gösterin. Çünkü donduklarýnda baharatlarýn tatlarý keskinleþebilir.
Fýndýk, fýstýk gibi kuru yemiþleri aðzý iyice kapalý plastik torbalarda derin dondurucuda 8 aya kadar, buzdolabýnda ise 4 aya kadar saklayabilirsiniz.
Kýzartýlmýþ veya pane edilerek piþirilmiþ gýdalarý dondurmaktan kaçýnýn. Çünkü bu gýdalar dondurulduðu zaman, lastik gibi olur.

Kolay Gelsin.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen