ARA

Hatmi Çiçeðinin Faydalarý

Hatmi Çiçeðinin Faydalarý Vücuda rahatlýk verir. Göðsü yumuþatýr ve balgam söktürür.


Vücuda rahatlýk verir. Göðsü yumuþatýr ve balgam söktürür. Öksürüðü keser. Nezle ve bronþit þikayetlerini azaltýr. Boðaz, aðýz ve diþ eti iltihaplarýný giderir. Baðýrsak iltihaplarýnda faydalýdýr. Ýdrar söktürür ve idrar yollarýný yumuþatarak sancýlarý dindirir. Ciltteki yaralarý iyileþtirmeye yardýmcý olur. Cilt bakýmý için de faydalýdýr. Hatminin kökü, yapraðý ve çiçeði ilaç yapýmýnda kullanýlýr.

Kökleri salata, þekerleme gibi yiyeceklere tat vermek için kullanýlmaktadýr. Hatmi taneleri dövülüp toz haline getirildikten sonra vücuda sürülürse böcek ve sivrisinek sokmalarýný önler. Hatmi çiçeði çay yapýlýp içilirse soðuk algýnlýðý, nezle ve öksürüðe iyi gelir. Hatmi tohumu böbrek taþlarýný düþürmeye yardýmcý olur. Yapraklarý ile arý sokan yer ovulursa aðrýyý ve kýzarýklýðý giderir. Köklerinden çay yapýlýp içilebilir.

Kolay Gelsin.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen