ARA

Havuc’un Faydalarý

Havuc’un Faydalarý Bol miktarda A vitamini barýndýran Havuç B, C, D ve E vitaminleri açýsýndan da oldukça zengindir.


Ayrýca karoten, þeker ve fosfor ihtiva eder. Baðýrsaklarý çalýþtýrarak sindirime yardýmcý olur. Ýdrar ve gaz söktürücüdür. Kabýzlýðý giderir, ishali keser. Baðýrsak iltihaplarýný ve böbrek aðrýlarýný giderir. Baðýrsak kurtlarýný düþürmeye yardýmcý olur. Vücuda, kalbe ve gözlere kuvvet verir. Cinsel gücü arttýrýr. Bitkinliðe ve Kansýzlýða iyi gelir. Astým, bronþit gibi solunum yolu hastalýklarýna ve öksürüðe karþý faydalýdýr. Kansere karþý koruyucudur. Kandaki kolesterol oranýný düþüren Havuç, kalp hastalýklarý ve damar sertliðine faydalýdýr. Kalp krizi ve felç riskini azaltýr.

Vücuttaki zararlý maddeleri uzaklaþtýrmaya yardýmcý olarak kaný temizler. Cilde tazelik ve canlýlýk verir. Cilt hastalýklarýna karþý yararlýdýr. Romatizma ve gut hastalýðýna iyi gelir. Diþ etlerini güçlendirir. Havucun kökü, yapraklarý ve tohumlarý kullanýlýr. Ayrýca havuc’un suyu ve turþusu da tüketilir. Kurutulmuþ tohumlarý kaynatýlarak yapýlan çay iþtah açar ve anne sütünü arttýrýr. Havuç tohumu, ayrýca aybaþý kanamalarýna da iyi gelir. Rendelenmiþ havuca limon suyu katýlarak hazýrlanan maske özellikle yaðlý ciltlere çok faydalýdýr. Havuç suyu mide ve baðýrsak hastalýklarýna da faydalýdýr.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen