ARA

Toz Kýrmýzý Pul Biberin Faydalarý

Toz Kýrmýzý Pul Biberin Faydalarý Kýrmýzýbiber konusunda yapýlan bir araþtýrma çok ilginç bir gerçeði ortaya çýkardý.


Yeþil biber denilince, C vitamini akla gelir; içeriðinde bulunan “capsicin” maddesinin oranýna göre meydana gelen acýlýk iþtahý arttýrýcý vasfý ile birlikte sindirim sistemine bir çeþit dezenfekte edici madde olarak ayrý bir önem taþýmaktadýr. C vitamini içeren kýrmýzýbiberin insan saðlýðý açýsýndan faydalý olduðu kalp krizi riskini azalttýðý uzmanlar tarafýndan söylenir.

Baharat üreticisi McCormick firmasýnýn araþtýrmasýna göre kýrmýzýbiberin faydalarý bununla da sýnýrlý deðil. Acý biber, ishali kesiyor, grip ve soðuk algýnlýðýna da çok iyi geldiði yazýldý. Depresyondan kurtulmak için: (Ayur-veda: eski Hint hekimliði) 1,5 gr. kýrmýzýbiber, 1,5 gr. karabiber, 1 tatlý kaþýðý balla karýþtýrýlýp, biraz sütle içileceði, uyarýcý, mide usaresini kamçýlayarak hazmý kolaylaþtýrýldýðý, zihni olumlu etkilediði, kan dolaþýmýný hýzlandýrýldýðý.

Ýþtah açtýðý, idrarý artýrdýðý, böbrek, dalak ve pankreasý olumlu etkilediði, uzmanlarýn araþtýrmalarýnda söyleniyor. Ülser, sistik, basur, varis, karaciðer vb. rahatsýzlýklarý olanlar asla yememelidir. Çok asabi ve hýrslý insanlar da yememelidir, diye uzmanlarýn araþtýrmalarýnda söyleniyor.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen