ARA

Kabaðýn Faydalarý

Kabaðýn Faydalarý Ýdrar söktürür ve idrar tutukluðunu giderir.


Böbrek ve mesane iltihaplarýný temizler. Prostattan doðan þikayetleri giderir. Mide ve baðýrsaklara yumuþaklýk verir, kabýzlýðý giderir. Basuru olanlar için faydalýdýr. Yüksek tansiyonu düþürür. Helvacýkabaðýnýn çekirdekleri baðýrsak kurtlarýnýn düþmesine yardýmcý olur. Lapasý dýþtan tatbik edilecek olursa boðaz aðrýlarýný ve kadýnlarda görülen akýntýyý keser. Þeker ile yapýlan murabba'sý tatlýlar içinde en iyisidir. Sevdayý giderir.

Dimaða ve sevdavi marazlara faydalýdýr. Ýyi kan peyda eder. Çekirdeði yenildiðinde öksürüðü keser. Göðsü yumuþatýr. Helvacý kabaðýnýn çekirdekleri saðlýk bakýmýndan iþe yarar. Bu çekirdekler baðýrsaklardaki tenya denilen þerit þeklindeki kurtlarý düþürür. 50-100 gram taze kabak çekirdeðinin kabuklarý çýkarýlarak havanda dövülüp bal ile karýþtýrýlarak yenecek olursa þeritleri baðýrsaklardan kolaylýkla dýþarýya atar.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen