ARA

Et ve Et Yemeklerinizle Ýlgili Püf Noktalarý

Et ve Et Yemeklerinizle Ýlgili Püf Noktalarý Et yemekleri daima ana yemek olarak kabul edilmiþtir.


Bu yüzden et ve et yemekleri piþirirken dikkat etmemiz gereken püf noktalarý vardýr. Etin piþerken daðýlmamasý için, suyuna birkaç damla sirke koyun. Güveç yaparken toprak kokusunun yemeðe geçmemesi için, yeni iken içerisine bir bardak sirke döküp kaynatýn ve soðumaya býrakýn. Dondurulmuþ etin buzunu çözmek için, suda býrakýn. Etin suyunun berrak olmasý için, üstünde oluþan köpüðünü bir kevgir ile temizleyin.

Izgara yaptýðýmýz etin yumuþak ve lezzetli olmasý için, bir süre ayçiçek yaðýnda bekletin. Bifteklerin kurumamasý için, kýzgýn yaðda kýzartmalý ve piþirme süresi 5-6 dakikayý geçmemesi gerekir. Eti kýzartýrken çatal batýrmamaya dikkat edin. Çünkü çatal batýrýlýnca etin suyu akacaðýndan sertleþir. Mangalda ýzgara yapacaðýnýz zaman, ateþin harlamamsý için, ateþe biraz tuz serpeleyebilirsiniz. Fýrýnda piþireceðimiz etin kurumamasý için, fýrýnýn içini su dolu bir kap koyun.

Kolay Gelsin.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen