ARA

Mangal Yaparken

Mangal Yaparken Mangalda piþirdiðiniz ete duman kokusunun ve tadýnýn sinmemesi için iyice yýkadýðýnýz bir elma ya da bir parça limonun kabuðunu ateþe atýn.



Mangalda piþirdiðiniz ete duman kokusunun ve tadýnýn sinmemesi için iyice yýkadýðýnýz bir elma ya da bir parça limonun kabuðunu ateþe atýn. Ateþe atacaðýnýz birkaç sap biberiye de ete farklý bir tat katabilir. Ama bu tadýn ve kokunun çok baskýn olmamasý için biberiyenin etin piþirme süresinin sonuna doðru ateþe atýlmasý gerekir. Mangal yaparken etten akan yaðlar kor halindeki kömür parçalarýnýn üstüne düþtüðünde alevlenmeye neden olur.

Bu da eti yakar. Ama ateþi söndürmeyecek miktarda suyu elinizle ateþin üzerine serperseniz, alevler dinecektir. Ýster fýrýnda olsun ister mangalda, ýzgara yiyeceklerin tadý bir baþka olur. Ama fýrýn ýzgarasýnda piþirilen etlerin yaðlarýný tepsiden temizlemek de zordur. Bu iþinde altýndan kalkabilmek için fýrýn tepsisine bir miktar su doldurmanýz yeterli. Yaðlar soðuduðunda suyun yüzünde toplanacak ve tepsinin kolay temizlenmesini saðlayacaktýr.

Kolay Gelsin.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen