ARA

Nohutun Faydalarý

Nohutun Faydalarý Besin deðeri ve kalorisi yüksek bir sebze olan nohut oldukça besleyicidir.



Besin deðeri ve kalorisi yüksek bir sebze olan nohut oldukça besleyicidir. Bol miktarda niþasta ve azot içermesinin yanýnda bitkisel protein ve B vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfat ve fosfor gibi mineraller açýsýndan zengindir. 100 gr. nohut 360 kalori, yaklaþýk 20 gr bitkisel protein, 5 gr. yað ve 61 gr. karbonhidrat içerir. Vücudu kuvvetlendirir. Beyinsel ve zihinsel yorgunluðu giderir. Ýþtah açar.

Mideyi kuvvetlendirir, baðýrsaklarý yumuþatýr ve bol idrar söktürür. Anne sütünü arttýrýr. Vücuttaki damarlarý açar. Cinsel isteði ve gücü arttýrýr. Sesi açar ve öksürüðü keser. Göðüs kanserine karþý koruyucudur. Vücutta fazla su toplanmasýný önler. Östrojen hormonunu dengeleyici etkisi ile özellikle menopoz döneminde faydalýdýr. Yemeklerde sebze olarak kullanýlýr. Ayrýca, leblebi yapýmýnda da kullanýlýr. Nohut toz haline getirilip derideki yara ve kaþýntýlara sürülürse iyi gelir.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen