ARA

Deðiþtirmeye hazýr mýsýnýz?

Deðiþtirmeye hazýr mýsýnýz? Dünya’nýn Tercih Ettiði Kanola Yaðý, Türkiye’de Yemek Alýþkanlýklarýný Deðiþtirmeye, Formunuzu ve Saðlýðýnýzý Korumak için Sofranýza Geliyor.


Türkiye’nin önde gelen zeytinyaðý ve ayçiçeði yaðý üreticilerinden Aymar, yað sektöründe bir ilk imza atýyor. Sývýyað sektöründe ulusal anlamda Kanola Yaðýný pazara sunan ilk firma olan Aymar, Dünya’da saðlýk ve þifa yaðý olarak bilinen ve bu yönleriyle geliþmiþ ülkelerin tercih ettiði Kanola Yaðý ile Türkiye’de hem saðlýklý hem de lezzetli sofralarýn vazgeçilmezi olacak.

Kanola Yaðý nedir?

Kanola Yaðý, Kolza bitkisinin %30–42 oranýnda yað içeren tohumlarýndan elde edilen yemeklik bir yaðdýr. Tüm sývý yaðlarda doymamýþ yað oraný yüksek olmakla birlikte bu yaðlar arasýnda %93’lük doymamýþ yað oraný ile kanola yaðý ilk sýrada yer almaktadýr. Ayçiçeði yaðýnýn kullanýldýðý her yerde kullanýlabilen kanola yaðý, lezzet olarak da ayçiçeðiyle benzerlik göstermektedir.      

Ödüllü Yað

Kanola yaðý Amerikan Gýda Birliði’nden “Ürün Kabul Ödülü” ve Amerikan Saðlýk Vakfý’ndan “Yýlýn Saðlýklý Ürün Ödülü” almýþtýr. Amerikan Kanola Yaðý, gýda olarak kullanýmýndan önce Devlet Saðlýk Teþkilatý tarafýndan belirlenen kesin kalite standartlarýný taþýmak zorundadýr.

Hekim ve Diyetisyenlerin Tercihi Kanola Yaðý

Kanada ve ABD’de hekimler ve diyetisyenler Kanola’nýn en iyi yað asidi oranýna sahip bitkisel yað olduðunu belirtecek þekilde etiketlenmesini öngörmüþlerdir.

Neden Kanola Yaðý kullanýlmalý?

• Yemeklik yaðlar içerisinde doymuþ yað oraný en düþük yaðdýr.
Beslenme uzmanlarý kalp hastalýklarýný riskini azaltmak ve kandaki kolesterol seviyesini dengelemek için doymuþ yað oraný düþük doymamýþ yað oraný yüksek bir beslenme þeklini önermektedirler. Bu çeþit bir beslenme için en uygun içeriðe sahip yemeklik yað Kanola Yaðý’dýr. Çünkü Kanola Yaðý diðer tüm yemeklik yaðlar içerisinde %7 ile en düþük doymuþ yað oranýna sahiptir.

• Ýçeriðinde bol miktarda Linoleik asit (Omega–3) bulundurur.
Kanola bitkisi diðer yemeklik yaðlara oranla daha fazla Linoleik asit (Omega–3) içerir (%21). Linoleik asit; merkezi sinir sistemi, göz ve trombositler için gereklidir. Kolesterol seviyesini ve trigliserid seviyesini düþürür. Kan hücrelerinin akýþkanlýðýný artýrýr. Baðýþýklýk sistemini güçlendirir. Dolayýsýyla damar týkanýklýklarýnýn oluþmasýný engelleyerek kalp krizi riskini azaltýr.

• Doðal bir E Vitamini kaynaðýdýr.
Kanola yaðý doðada bilinen en güçlü antioksidan olan E Vitamini’nin doðal bir kaynaðýdýr. Vücudumuzda oksidasyon sonucu oluþan serbest radikaller zamanla DNA yapýsýna ve hücrelere zarar vererek bazý kalýtsal hastalýklara neden olabilirler. Serbest radikaller diye adlandýrýlan bu zararlý maddelere karþý direnç gösteren en önemli maddelerse antioksidanlardýr. E vitamini de doðadaki en önemli antioksidanlardan biri olarak, hücre yapýsýndaki deðiþikliklere karþý koruma saðlar ve vücudumuzda kanser, diyabet ve kalp hastalýklarý gibi tedavisi zor hastalýklarýn oluþmasýný engeller. 2 çay kaþýðý Kanola Yaðý’nda 1,9 mg E vitamini bulunur ki bu da günlük almamýz gereken E vitamini miktarýnýn beþte birine eþittir.

Aymar Kanola Yaðý ile damak zevkinizden vazgeçmeden, saðlýklý ve formda bir yaþama merhaba deyin.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen