ARA

Bayram Sofrasý Hazýrlanmasý

Bayram Sofrasý Hazýrlanmasý Bayram masasý hazýrlamak zor bir iþtir. Neyi nereye koyacaðýný þaþýrýr insan. Ancak zevkli yanlarý da vardýr tabiki.


Bayram masasý hazýrlamak zor bir iþtir. Neyi nereye koyacaðýný þaþýrýr insan. Ancak zevkli yanlarý da vardýr tabiki. Evinizdeki imkanlarla çok þýk masalar hazýrlayabilir, konuklarýnýzý kendinize hayran býrakabilirsiniz. Masaya pastel rengi keten, beyaz keten, nakýþlý keten veya dantel örtü konmalýdýr. Fazla alacalý ve karýþýk desenli örtüler aðýr davetler için uygun deðildir. Masaya konan örtü misafirinizin kucaðýna kadar inmemelidir.


Masa’da "uyum" çok önemlidir. Yemek takýmlarý, bardaklar, örtü ve diðer gereçler "uyum" içinde olmalýdýr. Uyum sofranýn ortasýna yerleþtirilecek bir çiçek veya þamdanla daha da çarpýcý bir hale getirilir. Burada, seçilecek çiçekler bile mümkünse yemek takýmlarýnýzla ve masa örtüsüyle uyum içinde olmalýdýr. Bir renk armonisi yaratmak özenle hazýrladýðýnýz bu daveti daha da hatýrda kalýcý yapacaktýr. Vereceðiniz menüye uygun olarak tabaklarý yerleþtirmelisiniz. Þayet; menüde çorba yer alýyorsa, o takdirde düz yemek tabaklarýnýn üzerinde çorba tabaklarý yer almalýdýr.

Eðer çorba menüde yer almýyorsa o takdirde ordövr servisi için düz ve büyük tabaklar yerleþtirilmelidir. Tabaklarýn yerleþtirilmesi menüdeki düzenlemeyle paraleldir. Sofranýzý hazýrlarken "peçeteler" özenle katlanmalý ve yerleþtirilmelidir. Deðiþik þekillerde katlanan peçeteler, isteðinize göre yemek takýmlarýnýza uygun halka biçimde bir peçetelik arasýna konarak da sofralarda yerini alabilir.Sofrada neyi nereye koyacaðýnýza karar veremediyseniz, size yardýmcý olabilirim:

Yemek çatalý: Tabaðýn solunda.

Yemek býçaðý: Tabaðýn saðýnda.

Yemek kaþýðý: Tabaðýn saðýnda, býçaðýn dýþýnda.

Balýk çatalý: Tabaðýn solunda, çatalýn dýþýnda.

Balýk býçaðý: Tabaðýn saðýnda, yemek býçaðý dýþýnda.

Meze çatalý: Tabaðýn solunda, diðer çatallarýn dýþýnda.

Meze kaþýðý: Tabaðýn ön kýsmýnda.

Çerez ve pasta çatalý: Tabaðýn ön kýsmýnda, sapý sola doðru.

Çerez ve pasta býçaðý: Tabaðýn ön kýsmýnda, keskin tarafý tabaða, sapý saða doðru. Çatalýn yanýnda.

Su bardaðý: Tabaðýn sol ön kýsmýnda

Tuz, biberlik: Ýki servis tabaðý arasýnda

Yað, sirke: Sofranýn ortasýna yakýn

Hardal ve diðer soslar: Yað ile sirkeye yakýn.

Salata tabaðý: Servis tabaðýnýn sol ilerisinde

Meyva tabaðý: Ortada

Ekmek tabaðý: Ortada

Çiçek tanzimleri: Masanýn ortasýnda

Peçete: Servis tabaðýnýn solunda

Kolay Gelsin.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen