ARA

Diyabete Yatkýnsanýz Nar Ekþisi Kullanmayýn

Diyabete Yatkýnsanýz Nar Ekþisi Kullanmayýn Üretilen nar ekþisi ise salata soslarýnýn vazgeçilmezi.


Çarþýdan aldým bir tane eve geldim bin tane diyerek sevdiðimiz, ev ve ofis aksesuarlarýnda bereket getirdiðine inandýðýmýz, kimi zaman suyunu içip kimi zaman soðuk kýþ akþamlarýnda tv karþýsýnda vazgeçemediðimiz; kanser önleyici, baðýþýklýk güçlendirici, kalp damar koruyucu, fazla kaçýrdýðýnýzda kabýzlýða sebep olabilen meyve nar...

Bundan üretilen nar ekþisi ise salata soslarýnýn vazgeçilmezi. Peki marketlerden, pazarlardan aldýðýmýz nar ekþisi, ne kadar gerçek? ”Özellikle diyabete yatkýnlýðýnýz varsa ve diyabetikseniz, þeker isteðini uyaran nar ekþisinden uzak durun.”

”Esasen, lifli ve fruktoz, glukoz içeren bir meyve olan nar, nar ekþisine dönüþürken hava ile temas eder, antioksidan özelliðin bir kýsmýný kaybeder. Aslýnda ekþi nardan elde edilen ve çok þeker tadý almadýðýmýz bir üründür. Piyasada satýlan 2 tip nar ürünü var: Nar ekþisi ve nar ekþili sos... Nar ekþili sosta, nar ekþisi ve glukoz þurubu bulunur ki; bu da tatlý tadý artýrýr. Gerçek nar ekþisi ise direk kaþýkla tüketilmesi çok zor derecede ekþidir.” diyen Uzm. Dyt. Iþýn Sayýn ”Diyabeti, insulin direnci, hipoglisemisi, reaktif hipoglisemisi, bozulmuþ açlýk glukozu olan hastalarda, diyet tedavisi uygularken, nar ekþisinin baþarýyý sabote ettiðini söylemeliyim. Ýþtahý ve özellikle de tatlý tada duyulan isteði uyarmaktadýr. Zaten ne kadar koyuyoruz ki içine...’ demeyin; Tip I Diyabetli hastada (iðneyle insulin hormonu alan) kan þekerinin nasýl fýrladýðýna inanamazsýnýz. Ayný sorun diðer bahsi geçen hastalar için de geçerlidir. Genetik olarak obezite, kalp damar hastalýklarý, diyabete yatkýnlýðý olan, metabolik sendromu olan hastalarda kullanýmýný önermiyorum.” þeklinde konuþtu.

Nar ekþisini ýþýk almayan yerde saklayýn…

Diyetisyen Sayýn ”Nar ekþisinin gerçekten ekþi nardan elde edildiðine emin olduðunuz durumda, tazeyken kullanýn. Iþýk, almayan yerde saklayýn. Kapaðýný çok iyi kapatýn. Mümkünse az miktarlarda minik saðlam kapaklý kavanozlarda muhafaza edin. Böylece havayla temas süresi dolduðunda ürün bitmiþ olacak ve yeni kavanoza geçebileceksiniz. Dýþarýda yemek yerken ise; nar ekþisinin yerine balzamik sirke ekþi tat için daha güvenli ve saðlýklý bir tercih olacaktýr.” dedi.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen