ARA

Yumurta: En Ucuz Kaliteli Protein Kaynaðý

Yumurta: En Ucuz Kaliteli Protein Kaynaðý Ýç hastalýklarý uzmaný Dr.Ayça Kaya, yumurtanýn bilinen en deðerli protein kaynaðý olduðuna dikkat çekiyor.


Hem amino asit açýsýndan zengindir hemde kaliteli protein deposudur. 1 yumurta sarýsý 231 mg. kolestrol içerir. Saðlýðýmýzý korumak için yumurtadan ziyade kötü kolestrol kaynaklarýndan uzak durmak gerekir. Örn: yaðlý açmalar, poðaçalar, yaðlý etler, kebaplar gibi. Çünkü kötü kolestrol kaynaklarý hem trans yað asidi dolu hem de kolestrol oraný yüksektir.

Yumurtanýn kolestrolünde ise trans yað asidi yoktur. Vücudumuzun hormon yapýmýný, hücre ceperi yapýmý için kolestrole htiyacý vardýr. Bir kýsmýný vücudumuz sentezlerken bir kýsmýný dýþarýdan alýrýz. Bu açýdan yumurta en kaliteli yað kaynaklarýndan biridir.

Saðlýklý bir insan her gün yumurta yiyebilir. Protein seviyesi yüksek olduðundan özellikle sýk sýk tüketilmesi gereken, besleyici deðeri oldukça yüksek bir besindir.   Kolestrol yüksekliði olan kiþiler ise hafta 2 – 3 kez yumurta tüketebilir. Bir adet yumurta besin deðeri açýsýndan yumurta byüklüðünde ete eþittir. Yumurtanýn içindeki lesitin beyin iþlevlerinin düzenli olmasýna yardýmcý olur. Burada dikkat edilmesi gereken, yumurtayý deðil, kötü kolestrol kaynaklarýný hayatýmýzýn çýkartmak olmalýdýr.
Özelikle,ülkemizin ekonomik yapýsý düþünüldüðünde yumurta, tüm vatandaþlarýmýzýn et,balýk, tavuk gibi kaliteli proteine ulaþabileceði en ucuz bir besindir.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen