ARA

Hellimli Kýrmýzý Biberli Izgara

Hellimli Kýrmýzý Biberli Izgara Biberlerin çekirdeklerini çýkarýn, arka tarafýndaki sivri kýsmýný kesin ve buharda, kesilip katlanacak kývama gelene kadar hafifçe piþirin.


Malzemeler:

4 adet tombul, orta boy kýrmýzý biber
1 paket hellim peyniri (biraz suda bekletilip tuzu alýnmýþ)
4 adet defne yapraðý(varsa taze)
1 yemek kaþýðý zeytinyaðý
Baðlamak için fýrýn ipi
2 yemek kaþýðý dolmalýk fýstýk
2-3 dal taze nane ya da fesleðen

Hazýrlanýþý:

Tuzunu aldýðýnýz peyniri iyice kurulayýn, dört parçaya bölün ve üzerine biraz taze karabiber serpin. Her bir biberin içine birer adet peynir ve defne yapraðý koyarak sarýn ve baðlayýn. Biberlerin her iki tarafýna fýrça ile zeytinyaðý sürün sýcak ýzgara da her iki tarafýný da piþirin. Bu arada fýrça ile yaðladýðýnýz yapýþmaz bir tavada fýstýklarý rengi dönene kadar orta ateþte kavurun. Servis tabaðýna aldýðýnýz biberlerin üzerini fýstýk ve nane yapraklarý ile süsleyerek servis edin. Hellim peyniri yerine çok fazla eriyip içinden akmayacak baþka bir peynir tercih edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen