ARA

Gulaş – Macaristan Mutfağı

Gulaş – Macaristan Mutfağı Haşlamalık, yağsız, 2 cm 'lik kuşbaşı doğranmış etleri tuzlayıp biberleyin.


Malzemeler:

Et 1 kg
Taze karabiber
Soğan 250 gr
Tatlı toz karabiber 40-60 gr
ET suyu 750 ml
Şekersiz su hamuru 300 gr
Tuz
Ayçiçeği yağı 90 ml
Un 60 gr
Domates püresi 60 ml
Patates 20 adet

Hazırlanışı:

Haşlamalık, yağsız, 2 cm 'lik kuşbaşı doğranmış etleri tuzlayıp biberleyin. Yağı bir tencerede kızdırın. Etleri ilave ederek hafifçe renk alıncaya kadar sote edin. Kıyılmış soğanı ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. 3-4 dakika soğanları bu buharda yumuşamaya bırakın. Unu ve kırmızıbiberi katıp karıştırarak biraz pişirin. Domates püresini ve ardından et suyunu sürekli karıştırarak tencereye ilave edin.

Bir taşım kaynatın. Keyfini alın. Tuz ve biberini kontrol ederek tencerenin kapağını kapatın. Ateşi kısarak (ya da orta ısıdaki bir fırına sürerek) yaklaşık 1,5-2 saat etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Taze, küçük boy, yıkanıp kabuklu bırakılmış patatesleri tencereye katın ve sosun altında kalmalarına dikkat edin. Eğer yemeğin sosu üzerlerini örtmüyorsa biraz et suyu ilavesi yapın.

Tencerenin kapağını kapatarak patatesler de yumuşayıncaya kadar pişirme işlemini sürdürün. Kef oluştuysa alın. Baharatını kontrol edin. İsteğe ve damak zevkine bağlı olarak ateşten almadan hemen önce çok az krema veya çırpılmış süzme yoğurt ilave edin. Gulaşı, üzerinde, şu hamuru ile hazırlanmış, tuzlu suda haşlanıp tereyağında sote edilmiş niyokkiler (çay kaşığı büyüklüğünde) ile servis yapın.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Hakları Saklıdır.
Ozelyemekler'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. Ozelyemekler sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.


Programlama Hakan Şen