ARA

Sıcak Çikolatalı Tart

Sıcak Çikolatalı Tart Kahve sosu için 2 su bardağı su ve şekeri karıştırıp, kaynatalım. Kahve tanelerini ekleyip, ateşi kısalım. 4 dakika daha pişirip, soğutalım.


Malzemeler:

150 gr. margarin
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta
1/2 paket vanilya
1,5 su bardağı un
Kahve sosu için:
2 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı tane kahve
İç malzemesi için:
250 gr. bitter çikolata
150 gr. beyaz çikolata
100 gr. tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta
4 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı:

Kahve sosu için 2 su bardağı su ve şekeri karıştırıp, kaynatalım. Kahve tanelerini ekleyip, ateşi kısalım. 4 dakika daha pişirip, soğutalım. Margarin, pudra şekeri, yumurta ve vanilyayı karıştıralım. Unu ilave edelim. Fazla yoğurmadan, parmak uçlarıyla hamur haline getirelim. Hamuru üç parçaya ayıralım. Her parçayı 3/1′ini ayırdıktan sonra hafif unlayarak, tart kalıbı büyüklüğünde açalım.

Yağlanmış küçük tart kalıplarının dibine koyalım. Ayırdığımız hamurdan uzun yassı şeritler yapıp, kalıplardaki hamurların kenarlarına yerleştirelim. Hamuru 180 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip, soğumaya bırakalım. İç malzemesi için, çikolatayı küçük parçalara ayıralım, tereyağını ekleyip, benvari usulü eritelim.

Yumurtaları, pudra şekerini ve yumurta sarısını sertleşinceye kadar çırpalım. Ilık çikolata karışımını ekleyip karıştıralım. Karışımı tartların içine dökelim. 200 derece ısıtılmış fırında 8 dakika pişirelim. Tartı sıcak olarak yanında kahve sosu ile servis yapalım.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Hakları Saklıdır.
Ozelyemekler'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. Ozelyemekler sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.


Programlama Hakan Şen