ARA

Kolay Lahmacun

Kolay Lahmacun Kıymayı küçük bir tavaya alın suyunu çekene kadar ocakta pişirin. Suyunu çektikten sonra soğan, salça ve yağ ekleyin biraz kavurun.


Malzemeler:

250 gr kıyma
2 küçük kuru soğan
1 küçük domates
1-2 dal maydanoz
1/2 çay kaşığı karabiber
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz

Hazırlanışı:

Kıymayı küçük bir tavaya alın suyunu çekene kadar ocakta pişirin. Suyunu çektikten sonra soğan, salça ve yağ ekleyin biraz kavurun. Tuz karabiber de ekledikten sonra domatesi ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.

En son maydanozu ekleyin. 15 adet servis tabağı büyüklüğünde krep hazırlayın. Bu kerepleri 5 şerli gruplara ayırın. bir tabağın içine bu krepten serip üstüne hazırladığımız harçtan sürün.

5 krepide aralarına harç sürerek üst üste yerleştirin en sonuncununda üstüne harçtan sürün. Diğer 5 şerli gruplarada aynı işlemi uygulayın.

Daha sonra üst üste dizmiş olduğunuz bu krepleri ortadan ikiye bölüp yada dörde bölüp dilimler halinde servis yapın. İç malzemesini önce hazırlarsanız krepler piştikten sonra harcı ocağa alıp tekrar ısıtalım.

Ben iç malzemesinin bütün malzemelerini önceden doğrayıp hazırlıyorum ve krepler pişerken diğer taraftanda iç malzemesini pişiriyorum. Her ikiside sıcak oluyor ve sıcak sıcak servis yapıyorum.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satış & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
İletişim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakkı ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Hakları Saklıdır.
Ozelyemekler'da yayınlanan haberler kaynak gösterilerek içeriği değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. Ozelyemekler sitesinde yayınlanan yazılar yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.


Programlama Hakan Şen