ARA

Gulaþ – Macaristan Mutfaðý

Gulaþ – Macaristan Mutfaðý Haþlamalýk, yaðsýz, 2 cm 'lik kuþbaþý doðranmýþ etleri tuzlayýp biberleyin.


Malzemeler:

Et 1 kg
Taze karabiber
Soðan 250 gr
Tatlý toz karabiber 40-60 gr
ET suyu 750 ml
Þekersiz su hamuru 300 gr
Tuz
Ayçiçeði yaðý 90 ml
Un 60 gr
Domates püresi 60 ml
Patates 20 adet

Hazýrlanýþý:

Haþlamalýk, yaðsýz, 2 cm 'lik kuþbaþý doðranmýþ etleri tuzlayýp biberleyin. Yaðý bir tencerede kýzdýrýn. Etleri ilave ederek hafifçe renk alýncaya kadar sote edin. Kýyýlmýþ soðaný ekleyerek tencerenin kapaðýný kapatýn. 3-4 dakika soðanlarý bu buharda yumuþamaya býrakýn. Unu ve kýrmýzýbiberi katýp karýþtýrarak biraz piþirin. Domates püresini ve ardýndan et suyunu sürekli karýþtýrarak tencereye ilave edin.

Bir taþým kaynatýn. Keyfini alýn. Tuz ve biberini kontrol ederek tencerenin kapaðýný kapatýn. Ateþi kýsarak (ya da orta ýsýdaki bir fýrýna sürerek) yaklaþýk 1,5-2 saat etler iyice yumuþayýncaya kadar piþirin. Taze, küçük boy, yýkanýp kabuklu býrakýlmýþ patatesleri tencereye katýn ve sosun altýnda kalmalarýna dikkat edin. Eðer yemeðin sosu üzerlerini örtmüyorsa biraz et suyu ilavesi yapýn.

Tencerenin kapaðýný kapatarak patatesler de yumuþayýncaya kadar piþirme iþlemini sürdürün. Kef oluþtuysa alýn. Baharatýný kontrol edin. Ýsteðe ve damak zevkine baðlý olarak ateþten almadan hemen önce çok az krema veya çýrpýlmýþ süzme yoðurt ilave edin. Gulaþý, üzerinde, þu hamuru ile hazýrlanmýþ, tuzlu suda haþlanýp tereyaðýnda sote edilmiþ niyokkiler (çay kaþýðý büyüklüðünde) ile servis yapýn.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen