ARA

Polonya Usulü Piliç Dolma

Polonya Usulü Piliç Dolma Tereyaðýný bir kase’nin içerisinde krema haline gelene kadar karýþtýrýn.


Malzemeler:

2 adet piliç
300 gram tereyaðý
200 gram galeta unu
4 adet yumurta
1 adet limon
1 demet maydanoz
Yeteri kadar tuz ve karabiber

Hazýrlanýþý:

Tereyaðýný bir kase’nin içerisinde krema haline gelene kadar karýþtýrýn. Karýþtýrmaya devam ederken teker teker yumurta sarýlarýný ilave ederek iyice çýrpýn. Ýnce ince doðranmýþ iki çorba kaþýðý maydanozu da ilave ettikten sonra tuzunu ve biberini galeta ununu da karýþýma ekleyin. Diðer taraftan 1 çay kaþýðý tuz ile yumurta aklarýný çýrpýn. (beyaz köpük durumuna gelene kadar) Bu karýþýmdan kaþýk kaþýk alýp yavaþ yavaþ karýþtýrýlmakta olan öbür karýþýma katýn.

Pilicin içine konacak malzeme hazýrlanýnca bu harcý ikiye bölün ve her parçayý bir pilicin içine doldurun ve açýk kalan kýsýmlarý dikerek kapatýn. Tavuklarý içerisine yerleþtireceðiniz fýrýn kabýný bolca yaðladýktan sonra piliçleri buna yerleþtirin. Kalan tereyaðýný da küçük parçalara bölüp bu piliçlerin üzerlerine serpiþtirdikten sonra önceden ýsýtýlmýþ 180 derecelik fýrýnda piliçleri piþirin. Piliçler piþince kalan maydanozlarý üzerine serperek servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen