ARA

Sacher Turtasý – Avusturya

Sacher Turtasý – Avusturya Margarini ve 110 g þekeri köpürene dek mikser ile çýrpýn.


Malzemeler:

130 g margarin (oda sýcaklýðýnda)
110 g toz þeker
6 yumurta (sarýsý ve beyazý ayrýlacak)
130 g bitter çikolata
130 g un
150 g marmelat (hepsi olur ama kayýsý ya da þeftali önerilir)
110 g þeker (evet, biliyorum, yazmýþtýk. Bir 110 grama daha ihtiyacýmýz olacak)
Keki tamamlamak için çikolata sosu yapmalýsýnýz. Bunun için;
300 g toz þeker
250 g bitter çikolata
120 g su

Hazýrlanýþý:

Margarini ve 110 g þekeri köpürene dek mikser ile çýrpýn. Yumurta sarýlarýný teker teker ilave ederek çýrpmaya devam edin. Baþka bir kapta benmari usulü (ocaða koyacaðýnýz su dolu bir tencerenin içine oturttuðunuz baþka bir kapta yavaþ yavaþ eriterek) erittiðiniz çikolatayý ekleyin. Ýyice karýþtýrýn. Bu arada biraz çabuk olmanýz gerekecek. Baþka bir kapta yumurta aklarýný ve diðer 110 g þekeri köpük köpük oluncaya deðin çýrpýn. Bunu yavaþ yavaþ hamurunuza ekleyin.

Unu da yavaþ yavaþ ilave ederek hamurunuzu tamamlayýn. Hamurunuzu hafif yaðladýðýnýz kalýba dökün. 150 derece fýrýnda yaklaþýk 1 saat piþirin. Çýkarýnca bir süre soðumasý için beklemelisiniz. Soðuduktan sonra keki eþit olarak üç kat halinde kesin. Ýlk katý servis tabaðýna alýn ve üzerine marmelatýnýzdan sürün. Üzerine orta katý kapatýn. Yine marmelat sürün. En son katý da kapattýktan sonra yine marmelat sürmelisiniz.

Toz þeker ve suyu tencereye alýn. Kýsýk ateþte þeker erimeye baþlayýnca parçaladýðýnýz çikolatalarýnýzý ekleyin. Sürekli karýþtýrarak çikolatanýn da erimesini saðlayýn. 5-6 dakika piþirdikten sonra tencerenizi soðuk su (hatta buzlu su) dolu baþka bir kabýn içine oturtun. Sürekli karýþtýrarak ýlýmasýný ve koyulaþmasýný saðlayýn. Ýþte bu sýrada sosunuzu kekinizin üzerine sürebilirsiniz artýk. Kekin etrafýna da sürmeyi ihmal etmeyin. Spatula ya da büyük bir býçaðýn sýrtý ile kekin üzerindeki ve etrafýndaki sosu düzeltin. Soðumasý ve sosun katýlaþmasý için bir süre buzdolabýnda bekletmelisiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen