ARA

Randalin – Ýzlanda

Randalin – Ýzlanda Tereyaðýný küçük küçük doðrayýn.


Malzemeler:

250 gram þeker
500 gram tereyaðý
750 gram un
Dört adet yumurta
Bir kavanoz böðürtlen reçeli
100 gram tuzsuz krem peynir
Dört kaþýk koyu krema (bulamazsanýz kaymak)

Hazýrlanýþý:

Tereyaðýný küçük küçük doðrayýn. Mutfak tezgahýna koyup parmaklarýnýzla iyice yumuþatýn. Yumuþatmaya devam ettikçe biraz tereyaðý biraz þeker katarak katýlýðýný ayarlayýn. Ýçine yumurtalarý kýrýp unu ekleyin. Hamuru fazla yoðurmadan bir top halinde streçe sarýp birkaç saat için buzdolabýna koyun. Hamuru dolaptan alýp on iki pazýya bölün. Kalýn yufkalar açýn. Dört yufkayý üst üste koyarak fýrýn tepsisine yerleþtirin.

Beþ ila sekiz dakika arasý kýzgýn fýrýna sürün. Fýrýndan çýkarýr çýkarmaz kekin arasýna böðürtlen reçeli sürün. Üstüne de tuzsuz peynirler karýþtýrdýðýnýz kremayý sürün. Ayný iþlemi kalan yufkalar için de tekrarlayýp en üsttekine reçel veya krema sürmeden sadece pudra þekeri serpin. Taze böðürtlenle süsleyip çayla ikram edin. Randalin, Ýzlanda’da çok yaygýndýr ve ilginç olan kimileri onu uzanmýþ kek olarak da tanýmlarlar.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen