ARA

Alman Keki

Alman Keki Yaðý ve þekeri kar haline gelinceye kadar çýrpýn. Limon suyu, yumurta sarýlarýný ve limon kabuðu rendesini ilave edip çýrpmaya devam edin.


Malzemeler:

4 Adet Yumurta
1 Su Bardaðý Þeker
2 Su Bardaðý Un
1 Su Bardaðý Patates Niþastasý
1 Tatlý Kaþýðý Limon Suyu
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Su Bardaðý Pudra Þekeri

Hazýrlanýþý:

Yaðý ve þekeri kar haline gelinceye kadar çýrpýn. Limon suyu, yumurta sarýlarýný ve limon kabuðu rendesini ilave edip çýrpmaya devam edin.

Ayrý bir kapta yumurta aklarýný kar haline gelinceye kadar çýrpýn ve diðer karýþýma katýn. Bu karýþýma unu, kabartma tozunu, niþastayý ve vanilyayý eleyerek ilave edin ve tahta kaþýkla karýþtýrýn ve kek kalýbýna boþaltýn.

150 derecelik fýrýnda 25-30 dakika üzeri kýzarýncaya dek piþirin. Keki ýlýtýp ortadan ikiye kesin, arasýna kremþanti sürüp kapatýn.

Bir pardak pudra þekerini 2-3 yemek kaþýðý limon suyu ile hýzlý hýzlý karýþtýrýp boza kývamýna geldiðinde kekin üzerine dökün. Soðutup servis edin.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen