ARA

File Bademli Zeytinyaðlý Fransýz Fasulyesi

File Bademli Zeytinyaðlý Fransýz Fasulyesi Yayvan bir tencereye zeytinyaðýný ekleyin ve orta ateþte bir dakika kadar ýsýtýn.


Malzemeler:

6-7 yemek kaþýðý zeytinyaðý
1 adet orta boy soðan, çok küçük küplere bölünmüþ
500 g Fransýz fasulyesi, iki ucu kesilip atýlmýþ
2 adet domates, küçük küplere bölünmüþ
1 tatlý kaþýðý toz þeker
Tuz&Karabiber
3 yemek kaþýðý sýzma zeytinyaðý
4-5 yemek kaþýðý file badem

Hazýrlanýþý:

Ýçerisine soðaný ekleyin ve kýsýk ateþte aralýklarla karýþtýrarak kapaðý kapalý olarak 10 dakika kadar piþirin. Soðanlar sararýp iyice yumuþayýnca üzerine fasulyeleri ve domatesi ekleyin. Malzemenin yarýsýna gelecek kadar kaynar su ekleyin. Toz þekeri, göz kararý tuz ve karabiberi ekleyin. Fasulyeler hafifçe yumuþayýncaya dek 15 dakika kadar piþirin. Sunum tabaðýna alýn ve üzerine sýzma zeytinyaðýný gezdirin. Soðumasý için buzdolabýna kaldýrýn. Tavaya bademleri alýn ve orta ateþte devamlý karýþtýrarak, bademler renklenene dek 2-3 dakika kadar kavurun. Soðumalarý için bir kaseye alýn. Fransýz fasulyelerinin üzerine serpin ve soðuk olarak servis edin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen