ARA

Aliþka (Sakarya)

Aliþka  (Sakarya) Soðanlarý ince ince kýyýn. Patatesleri soyup, 2 cm.'lik küpler biçiminde doðrayýn. Yaðý bir tencerede eritin.


Malzemeler:

1 adet orta boy soðan
3 adet orta boy patates
2 çorba kaþýðý katý yað
1 çorba kaþýðý domates salçasý
6 su bardaðý su
2 çay kaþýðý kuru nane
100gr. Kýyma
1 çorba kaþýðý toz kýrmýzý biber

Hazýrlanýþý:

Soðanlarý ince ince kýyýn. Patatesleri soyup, 2 cm.'lik küpler biçiminde doðrayýn. Yaðý bir tencerede eritin. Yað kýzýnca soðanlarý içinde pembeleþinceye kadar kavurun.

Kýymayý da katýn. Rengi dönünceye kadar kavurmayý sürdürün. Salçayý ve kýrmýzý biberi ekleyin. Patatesleri katýp, 3-4 dakika karýþtýrarak biraz renk aldýrýn. Suyunu ve tuzunu da ekleyip, bir taþým kaynatýn.

Köpüðünü alarak, orta ateþte yaklaþýk 15 dakika piþmeye býrakýn. Bu arada unu su ile karýþtýrarak sulu fakat koyu kývamlý bir hamur hazýrlayýn. Bir çorba kaþýðýyla hamurdan alýn.

Baþka bir kaþýk yardýmýyla hamurdan küçük parçalar sýyýrýp, çorbaya akýtýn. Bütün hamur bitinceye kadar bu iþlemi tekrarlayýn. Hamurlarý kattýktan sonra çorbayý 10 dakika daha piþirin. Nanesini serpip karýþtýrýn ve ateþten alýn. Sýcak olarak servis yapýn.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen