ARA

Lübnan Mutfaðýndan

Lübnan Mutfaðýndan Son bir kaç aydýr Türkiye’de de popüler olmaya baþlayan falafeli (nohut köftesi) bir de evde deneyip tadýna bakalým dedik...


Lübnan mutfaðýnýn en önemli yemeklerinden olan falafel aslýnda ara sýcak ya da aperatif olarak sunuluyor. Bu yemeði biraz hafifletmeyi denedim. Yaðda kýzartmak yerine yaðlý kâðýdýn üzerinde fýrýnda piþirdim. Açýkçasý daha da güzel oldu.

Vejetaryenler için önemli protein kaynaklarýndan biri kuru baklagil yemekleridir. Kurubaklagillerin içerdiði proteinin kalitesini artýrmak için tahýl grubu ve sebze grubundan bir yiyecekle birlikte yenilmesi gerekir. Falafel de içinde hem buðday unu hem de kuru baklagil içerdiði için protein kalitesi yüksek bir yemek. Bazý tariflerde içine havuç da ekleniyor böylece A vitamininden de zengin hale gelebiliyor.

Malzemeler:
1 su bardaðý haþlanmýþ kabuðu soyulmuþ nohut
1 yumurta
1 baþ kuru soðan
1.5 su bardaðý tam buðday unu
Kimyon, köri, nane, tuz
1-2 yaprak marul, maydanoz
4 çorba kaþýðý zeytinyaðý
Hazýrlanýþý:
Haþlanmýþ ve kabuðu soyulmuþ nohutlarý çatalla ya da blenderle zeytinyaðý ile beraber iyice ezin. Ýçine un, rendelenmiþ soðan ve yumurtayý ilave edin. Tuz ve baharatlarýný da ekledikten sonra güzelce yoðurun. Bu hamurdan küçük yuvarlak köfteler yapýn. Daha çabuk piþmesini istiyorsanýz köfteleri biraz yassý yapmanýzý öneririm. Fýrýn tepsisine serdiðiniz yaðlý kâðýdýn üzerine köfteleri dizin ve yaklaþýk 30 dakika 200 derecede fýrýn ayarýnda piþirin. Yoðurt, maydanoz ve marulla tabaðý süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen