ARA

Gül Peksimeti – Uþak Yöresi

Gül Peksimeti – Uþak Yöresi Yumurtalarý derin bir kaba kýrýn.


Malzemeler:

6 adet yumurta
1 yemek kaþýðý toz maya
2 su bardaðý ýlýk süt
1 yemek kaþýðý tozþeker
3 çay kaþýðý tuz
250 gr eritilip ýlýtýlmýþ tereyaðý
Yeterince un

Hazýrlanýþý:

Ilýk sütü ve toz mayayý bir kase’ye koyup tozþekeri ilave edin. Oda sýcaklýðýnda 10 dakika bekletip köpürüp kabarmasýný saðlayýn. Sütlü karýþýmý yumurtalarýn üzerine aktarýn. Tuz ve eritilip ýlýtýlmýþ yaðý ilave edin. Bir taraftan un ilave ederken bir taraftan da yoðurmaya baþlayýn. Kulak memesinden daha yumuþak ve hafifçe elinize yapýþan bir hamur elde edinceye kadar yoðurun. (hamur fýrýnlarda satýlan ekmek hamuru kývamýnda olmalý)

Hamuru toplayýp üzerini hafif nemli mutfak peçetesiyle örttükten sonra oda sýcaklýðýnda en az bir saat bekletin ve mayalanýp kabarmasýný saðlayýn. Dinlenen hamurdan bileðiniz kalýnlýðýnda uzun hamurlar hazýrlayýn. Hamuru keskin bir býçakla 3-4 santim eninde dilimleyip yaðlanmýþ fýrýn tepsisine aralýklý olarak yerleþtirin. Hamurlarý tepside de 30 dakika dinlenirin. Üzerlerine çýrpýlmýþ yumurta sürüp isterseniz susam serpiþtirin. Önceden 180 dereceye ayarlayýp ýsýttýðýnýz fýrýnda üzerleri nar gibi kýzarýncaya kadar piþirip çýkarýn. Soðuk olarak servise sunun.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen