ARA

Dondurma Kýzartmasý

Dondurma Kýzartmasý Önce dondurmalarý iri top þekline getirin (bilardo topu büyüklüðünde)


Malzemeler:

Vanilyalý dondurma
1 yumurta
2 su bardaðý cornflakes
2-3 çay kaþýðý tarçýn
1 yumurta
1 paket vanilin

Hazýrlanýþý:

Önce dondurmlarý iri top þekline getirin (bilardo topu büyüklüðünde) Bu þekli verebilmek için ben buzdolabý poþeti kullanýn içine koyunca þekil vermek kolay oldu daha sonra da stretch filme sarýp deepfreeze atýn. Deepfreeze deki dondurma toplarý bir gün kadar beklemeli. Ertesi gün;cornflakesleri rondoda çekin.içine tarçýný ekleyin. Ayrý bir kapta yumurta ile vanilini çýrpýn.

Buzluktaki dondurmalarý çýkartýp önce yumurtalý karýþýma, sonra tarçýnlý cornflakes e bulayýp tekrar deepfreeze e atýn. 1 saat sonra ayný iþelemi tekrarlayýn. (Dýþý tamamen cornflakesle kaplanmalý) Bu iþlem sonrasýnda dondurmalarý buzlukta 2-3 saat daha bekletin. Piþimesine gelince büyükcene bir cezveye sývýyaðýný koyun ve iyice kýzdýrýn (çok kýzgýn olmalý) Daha sonra dondurma topunu içine atýn ve 10-15 saniye kadar kýzartýn. Bir kaþýk yardýmý ile peçetenin üzerine alýn yapýný hafif alýp peçeteyi alttan çekin. Üzerine çikolatalý sos ile servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen