ARA

Tonbalýklý Üçgen Dilimler

Tonbalýklý Üçgen Dilimler Kuru nane ile pul biberi bir kasede harmanlayýn. Hazýr yufkalarý tezgahýn üzerine yayýn.


Malzemeler:

2 hazýr yufka
1 konserve tonbalýðý
2 frenk soðaný
5 dal maydanoz
1 tatlý kaþýðý pul biber
1 tatlý kaþýðý kuru nane
1 çorba kaþýðý mayonez
1 kahve fincaný zeytinyaðý

Hazýrlanýþý:

Kuru nane ile pul biberi bir kasede harmanlayýn. Hazýr yufkalarý tezgahýn üzerine yayýn. Üzerlerine fýrça yardýmýyla zeytinyaðý sürün.

Yufkalarý üstüste yerleþtirin. Küçük bir tabaðý (çapý en fazla 15 santim) ters çevirin ve ince uçlu býçak yardýmýyla yuvar laklar kesin. Her yuvarlaðý sekiz eþit üçgene bölün.

Yufkalarý yaðlanmýþ fýrýn tepsisine aralýklý olarak yerleþtirin. Her dilimin üzerine baharat karýþýmýndan serpiþtirin. Isýtýlmýþ 180 dereceye ayarlý fýrýnda yufkalar kýzarana kadar yaklaþýk 10 dakika piþirin. Fýrýndan alýp soðumaya býrakýn. Frenk soðanlarý ve maydanozu temizleyip kýyýn.

Konserve tonbalýðýnýn yaðýný süzüp derin bir kaseye alýn. Çýrpýlmýþ mayonez ve kýyýlmýþ yeþillikleri ila ve edip karýþtýrýn.Dilimlerin üzerine tonbalýklý karýþýmdan paylaþtýrýn. Dilerseniz taze nane yapraklarýyla süsleyip servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen