ARA

Kýymalý Patates

Kýymalý Patates Soðanlarý ince þekilde kýyýn. Bir yanda da et suyunu bir taþým kaynatýn.


Malzemeler:

4 kaþýk margarin
1 orta boy soðan
700 gr koyun kýyma
4/5 su bardaðý et suyu
3 adet yumurta sarýsý
700 gr civarýnda patates püresi

Hazýrlanýþý:

Soðanlarý ince þekilde kýyýn. Bir yanda da et suyunu bir taþým kaynatýn. Baþka bir tencerenin içine 3 kaþýk margarini eritin yað kýzýnca soðanlarý ilave edip hafif örseleyin sonra kýymayý da katýp sýk sýk karýþtýrarak birkaç dakika kavurun.

Sýcak olarak et suyunu ilave edin. Tencerede ki malzemeyi 10 dakika kadar kýsýk ateþte piþirin. Sonra derince bir fýrýn kabýna tenceredeki piþmiþ soðanlý kýymayý yayýn.

Yumurta sarýlarýný patates püresine katýp karýþtýrýn. Bu püreyi sýkma torbasýna doldurup kýymanýn üzerini tamamen örtecek þekilde sýkýn. Üzerine kalan eritilmiþ 2 kaþýk margarini sürün.

Önceden ýsýtýlmýþ 200 derecelik fýrýna sürün. Pürenin üzeri kýzarýp yer yer kahverengi lekelere benzemiþ altýn sarýsý bir renk alýncaya kadar piþirin.

Piþtikten sonra üçgen parçalar halinde kesin. Sýcak servis yapýn.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen