ARA

Ahududulu ve Çikolatalý Katlar

Ahududulu ve Çikolatalý Katlar Milföyleri eþit büyüklükte dikdörtgenlere kesip yaðlý kaðýtla kaplanmýþ fýrýn tepsisine yerleþtirin.


Malzemeler:

250 gr ahududu
250 gr bitter çikolata
8 kare milföy hamuru
3 çorba kaþýðý kýyýlmýþ nane yapraðý
1.5 su bardaðý çýrpýlmýþ kremþanti
3 çorba kaþýðý pudraþeker

Hazýrlanýþý:

Milföyleri eþit büyüklükte dikdörtgenlere kesip yaðlý kaðýtla kaplanmýþ fýrýn tepsisine yerleþtirin. Üzerlerini çatalla yer yer delip önceden ýsýtýlmýþ 180 dereceye ayarlý fýrýnda hafif pembeleþene kadar 5 dakika piþirin. Soðumaya býrakýn. Kabaran milföylerin üzerlerine elinizle bastýrarak iyice inceltin ve yaðlý kaðýt üzerine dizin. Çikolatayý bir kaba ufalayýp benmari usulü eritin.

Hafif ýlýnýnca fýrça ile milföylerin üzerini kaplayacak þekilde sürün. Hamurlarý yaðlý kaðýtla birlikte buzdolabýna alýp iyice katýlaþýncaya kadar bekletin. Nane yapraklarý, kremþanti ve peyniri çukur bir kapta çýrpýp buzdolabýnda katýlaþýncaya kadar bekletin. Çikolatalý milföylerin yarýsýnýn üzerine naneli kremayý sürüp ahududularý yerleþtirin. Kalan milföylerle kapatýp üzerlerini kalan krema ve ahududularla süsleyin. Üzerlerine pudraþeker serpip servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen