ARA

Ahududulu Sufle

Ahududulu Sufle Sufle kaplarýný (5-6 tane) margarinle yaðlayýn. Ahududularý ve pudra þekerini mikserle çýrparak veya blenderdan geçirerek püre haline getirip, kaplara eþit miktarda paylaþtýrýn.


Malzemeler:

2 yumurta
3 çorba kaþýðý tozþeker
¾ su bardaðý süt
2.5 çorba kaþýðý un
3,5 çorba kaþýðý margarin
3 çorba kaþýðý pudra þekeri
2 limon
225 gr ahududu

Hazýrlanýþý:

Sufle kaplarýný (5-6 tane) margarinle yaðlayýn. Ahududularý ve pudra þekerini mikserle çýrparak veya blenderdan geçirerek püre haline getirip, kaplara eþit miktarda paylaþtýrýn. Bir tencerede margarini eritin, üzerine unu ve sütü ekleyip, karýþtýrmaya devam ederek kaynatýn. Bir dakika sonra ateþten alýn ve soðumaya býrakýn.

Yumurtalarýn aklarýný ve sarýlarýný ayýrýn. Diðer bir kapta yumurtalarýn sarýlarýný çýrpýn, rendelenmiþ limon kabuðu, tozþeker ve 3 çorba kaþýðý limon suyunu ekleyin. Yumurtalarýn akýný iyice çýrptýktan sonra, önceden hazýrladýðýnýz iki karýþýmla beraber, ahududu püreli kaplarýn içine dökün. 190 dereceye ayarladýðýnýz fýrýnda yaklaþýk 18-20 dakika piþirdikten sonra, üstüne pudra þekeri serpin. Sýcak servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen