ARA

Anneler Günü Yaþ Pasta Tarifi

Anneler Günü Yaþ Pasta Tarifi 10 tane çileði robota koyup püre haline getirin.(Bu miktardan 1 çay bardaðý çilek püresi oluyor.)


Malzemeler:

5 adet yumurta
1 su bardaðý þeker
1/2 çay bardaðý ýlýk su
1 çay bardaðý çilek püresi
2 su bardaðý un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 lt süt
1 yemek kaþýðý niþasta
1 su bardaðý un
1 adet yumurta sarýsý
1 yemek kaþýðý tereyað
1 paket kremþanti
1 paket sade pasta kremasý veya kremþanti
1 kg çilek

Hazýrlanýþý:

Yumurta, þeker ve suyu karýþtýrma kabýna alýn. Beyazlaþana kadar çýrpýn. Çilek püresini ekleyin ve karýþtýrýn. Un, kabartma tozu ve vanilyayý ayrý kaba ekleyin. Bunu kek harcýnýza azar azar ekleyerek karýþtýrýn. Yaðlý kaðýt serilmiþ kelepçeli kalýba harcý dökün. Önceden ýsýttýðýmýz 170 derecelik fýrýnda en alta, alt ayara koyun. 10 dakika sonra alt-üst açýn. Üzeri kýzarmaya baþladýðýnda derecesini 150 ye düþürün. (Bu þekilde kek 35 dk da piþer) Kek piþerken kremasýný hazýrlayýn. Kremþanti ve yað hariç diðer malzemeleri tencereye alýn koyulaþana kadar karýþtýrarak piþirin. Göz göz olduðunda 1-2 dk daha piþirip ocaktan alýn.

Tereyaðý ekleyin, karýþtýrýn. Soðumaya býrakýn. Piþen kek iyice soðuduðunda kalýbýn kenarýna yapýþan yerleri býçakla açýp kalýbý çýkarýn. Paralel þekilde hazýrladýðýnýz keki 2 ye kesip 3 dilim oluþturun. Soðuyan kremaya kremþantiyi ekleyin iyice çýrpýn. Tabaðýn üzerine kelepçeli kýsmý yerleþtirin. Kekin üst kýsmýný tabana koyun. Sütle az ýslatýn. Kremanýn yarýsýný düzgünce yayýn. Doðranmýþ çiçeklerden koyun. Üzerine orta kat keki koyun ve hafif yapýþsýn diye bastýrýn. Ayný þekilde sütle ýslatýn. Kalan kremanýn tamamýný koyun ve çileði döþeyin. Kekin en düz yeri olan alt kýsmýný en üste koyun. Ve sütle ýslatýn. Bu þekilde bir gece dolapta bekletin. Ertesi gün býçakla kalýba yapýþan yerleri açýn. Kalýbý çýkarýn. 1 paket hazýr pasta kremasýný hazýrlayýn. Önce her tarafýna ince tabaka sürün. Kalan kremayý sýkma torbasýna koyun ve dilediðiniz gibi susleyin. 2 saat daha dolapta dinlendirip servis edin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen