ARA

Beyaz Çikolatalý Parfe

Beyaz Çikolatalý Parfe 10 Kiþilik, Hazýlama süresi: 35 dakika, Piþirme süresi: 15 dakika


Malzemeler:

225 gr Beyaz Çikolata
2.5 Su Bardaðý Süt Kremasý
1/2 Su Bardaðý Süt
5 Yumurta Sarýsý
1 Çorba Kaþýðý Tozþeker
1 Çay Bardaðý Hindistan Cevizi
1 Su Bardaðý Þam Fýstýðý
Süsleme için:
225 gr Sade Çikolata
1 Su Bardaðý Krema
1 Çorba Kaþýðý Bal

Yemeðin Tarifi :

Beyaz,çikolatayý küçük parçalara bölüp yarým su bardaðý kremayla birlikte karýþtýrarak benmari usulü eritin. Hindistan cevizini ekleyip karýþtýrýn ve soðumaya býrakýn. 1 su bardaðý kremayý ayrý bir kapta koyulaþýncaya kadar çýrpýn. Beyaz çikolatalý karýþýma ilave edin.

1 su bardaðý krema ve yarým su bardaðý sütü küçük bir tencerede kaynatýn. Tozþeker ve yumurta sarýlarýný derin bir kapta çýrpýn. Çýrpmaya ara vermeden kaynar sütü ilave edin. Karýþýmý tencereye alýp kýsýk ateþte karýþtýrarak koyulaþýncaya dek 2-3 dakika piþirin. Kaynamadan ateþten alýn ve karýþtýrarak soðutun.

Þam fýstýklarýný suda bekletip soyun. Dikdörtgen bir kalýbý streç folyo ile kaplayýn. Beyaz çikolatalý karýþým ile yumurtalý karýþýmý çýrpýn. Yarýsýný cam kalýba alýn ve buzlukta 2 saat bekletin. Þam fýstýklarýný yayýp üzerine kalan karýþýmý ekleyin. 8 saat daha buzlukta bekletin.

Süsleme için; sade çikolatayý benmari usulü eritin. Kremayý ayrý bir kapta ýsýtýn. Ateþten alýp çikolata ve balý ekleyin, karýþtýrarak ýlýtýn. Parfeyi servis tabaðýna çevirerek kalýptan çýkarýn. Streç folyoyu üzerinden alýp suya batýrýlmýþ keskin bir býçakla dilimleyin. Üzerini çikolata ile süsleyip hemen sevis yapýn.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen