ARA

Ýncirli Kremalý Kek

Ýncirli Kremalý Kek Ne isterseniz koyabilirsiniz misal ceviz fýndýk kýrýðý falan ama ben bugün çikolata kýrýklarý koyabilirsiniz.


Malzemeler:

Kek Ýçin;
2 adet yumurta
1 su bardaðý toz þeker
1 Türk kahvesi fincaný sývýyað (tercihen mýsýrözü)
1 çay bardaðý süt
1 su bardaðý çekilmiþ ceviz içi
7 adet kuru incir
1 çay kaþýðý tarçýn
1,5 su bardaðý un
1 paket kabartma tozu
Krema Ýçin;
2,5 su bardaðý süt
1 su bardaðý toz þeker
1 yumurta sarýsý
50 g margarin / tereyaðý
3 yemek kaþýðý un
1 paket vanilya
1 limon kabuðu rendesi
Süsleme Ýçin;
Ne isterseniz koyabilirsiniz misal ceviz fýndýk kýrýðý falan ama ben bugün çikolata kýrýklarý koyabilirsiniz.

Hazýrlanýþý:

Yumurtalarla toz þekeri mikserin önce düþük sonra yüksek devrinde iyice çýrpýn. Sývýyaðý ve sütü ekleyip çýrpmaya devam edin. Çekilmiþ cevizi ve yýkayýp minik doðradýðýnýz kuru incirleri ekleyin (eklemeden önce una bularsanýz daha iyi olur). En son birlikte elediðiniz tarçýn, un ve kabartma tozunu ekleyip hafifçe karýþtýrýn. Hamuru yaðlanmýþ kare borcama dökerek, önceden 175 C ýsýtýlmýþ fýrýnda üzeri koyu kahverengi olana dek piþirin. Piþen keki fýrýndan alýp soðumaya býrakýn.

Krema için yað haricindeki tüm malzemeyi bir kaba alýn, ocaða koymadan önce çýrpma teli veya mikserle iyice karýþtýrýn. Daha sonra ocaða alýp karýþtýrarak piþirin. Ocaktan almadan önce yaðý ekleyin, karýþtýrarak yaðý eritin (sonradan eklenen yað kremanýn parlak olmasýný saðlar). Ocaðý kapatýp kremanýn ýlýmasý için biraz bekleyin. Soðuk kekin üzerine ýlýk kremayý dökün, kare dilimler halinde kesin. Cevizle süsledikten sonra servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen