ARA

Yalancý Mantý

Yalancý Mantý Ýçi için yarým kilo kýyma ile 1 kaþýk sývýyað ve ince doðranmýþ soðan 1-2 dakika kadar kavrulur. Çok az karabiber ve çok az tuz ilave edilir.


Malzemeler:

Yarým kilo kýyma
2 adet soðan
1 su bardaðý sývýyað
Az tuz-karabiber
Yarým kilo yoðurt
2-3 diþ sarýmsak
4 adet yufka

Hazýrlanýþý:

Ýçi için yarým kilo kýyma ile 1 kaþýk sývýyað ve ince doðranmýþ soðan 1-2 dakika kadar kavrulur. Çok az karabiber ve çok az tuz ilave edilir.

Diðer taraftan yufkalar 4'e bölünür. Her bir yufka hafifçe yaðlanarak bu malzeme yufkanýn kenarlarýna serpilir ve sigara böreði þeklinde yuvarlanýr.

Daha sonra rulo halindeki bu yufkalar kendi etrafýnda döndürülerek halka þekline getirilir ve yufkalarýn ucu hafifçe ýslatýlarak yapýþtýrýlýr. Üzerine sývý yað sürülerek fýrýna verilir. 1 saate yakýn 170 derecede piþirilir.

Not: Dövülmüþ sarýmsak ile karýþtýrýlan yoðurt börek ýlýk iken üzerine dökülürse daha lezzetli olur.Öneri: Üzerine tereyað ve kýrmýzý biber çevrilerek konulabilir.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen