ARA

Mayalý Poðaça

Mayalý Poðaça Mayanýn üzerine ýlýk süt katýp elle karýþtýrarak eritilir. Sonra sývýyað ve su, 1 yumurta aký, tuz ve þeker katýp tekrar karýþtýrýlýr.


Malzemeler:

1 su bardaðý ýlýk süt
1 su bardaðý sývýyað
1 su bardaðý su
1 paket yaþmaya
1 yumurta aký
1 tatlý kaþýðý tuz
2 tatlý kaþýðý tozþeker
Aldýðý kadar un
Ýç Malzemesi:
Beyaz peynir
Maydanoz
Üzeri Ýçin:
1 yumurta sarýsý
Susam ve çörekotu

Hazýrlanýþý:

Mayanýn üzerine ýlýk süt katýp elle karýþtýrarak eritilir. Sonra sývýyað ve su, 1 yumurta aký, tuz ve þeker katýp tekrar karýþtýrýlýr. Üzerine aldýðý kadar un ilave edilir. Elle yapýþmayan kulak memesi yumuþaklýðýnda bir hamur elde ederiz. Hamurun üzeri nemli bir bezle örtülür ve 2 kat olana kadar mayalandýrýlýr.

Hamurdan bir parça koparýlýp el ile çay tabaðý büyüklüðünde açýlýr. Ýç malzemeden biraz koyulur ve kenarlarý bastýrýlarak kapatýlýr. Üzerine yumurta sarýsý sürülür ve susam çörekotu serpilip önceden ýsýtýlmýþ 180-190 derece ayarlý fýrýnda üzeri kýzarana kadar piþirilir.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen